DATE THOMSON REUTERS PENTRU 2014Comisioanele obţinute de bănci din consultanţă - la nivelul maxim al ultimilor şapte ani

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 ianuarie 2015

Comisioanele obţinute de bănci din consultanţă - la nivelul maxim al ultimilor şapte ani

Comisioanele obţinute de băncile de investiţii au crescut, anul trecut, până la nivelul maxim al ultimilor şapte ani, însumând 90,1 miliarde de dolari, în principal în baza tranzacţiilor din Asia de Nord şi Europa de Sud.

Comisioanele pentru afacerile din Asia de Nord au sporit cu 28% în 2014, la 7,4 miliarde dolari, iar cele din Europa de Sud - cu 29%, la 2,6 miliarde dolari, conform datelor Thomson Reuters. Însă, America de Nord rămâne "piaţa supremă" pentru băncile de investiţii, în termeni absoluţi, aici fiind generate comisioane de 47 miliarde de dolari anul trecut, de trei ori mai mult decât în Asia, per ansamblu.

Thomson Reuters arată că cele mai importante comisioane le-a încasat "J.P. Morgan", cea mai mare bancă din SUA: 6,3 miliarde de dolari, urmată de "Bank of America" Corp. şi "Goldman Sachs".

Bancherii anticipează că aceste comisioane vor creştre în continuare, chiar dacă economia Chinei încetineşte, iar tensiunile geopolitice globale pun frâne tranzacţiilor, anul acesta.

"Există tot mai mulţi clienţi activi pe piaţă, care intră în tranzacţii cu structuri complexe, care necesită consultanţă financiară", declară Jeremy Fearnley, şeful departamentului de Fuziuni şi Achiziţii pentru Hong Kong şi China de Sud din cadrul KPMG.

Thomson Reuters precizează că, în 2014, comisioanele din ofertele publice iniţiale au reprezentat 26% din totalul global, respectiv 23,4 miliarde dolari. Urmează cele din subscrierile de obligaţiuni şi comisioanele din fuziuni şi achiziţii.

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro