EJOBS:Candidaţii din Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov, cei mai activi în căutarea unui job în iunie

G.U.
Companii / 07 iulie

Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România

Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România

Cu aproape 36.000 de joburi noi, în creştere cu peste 10% faţă de luna mai, iunie devine cea mai bună lună din acest an, şi a doua din istoria eJobs, liderul pieţei de recrutare online din România, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Totodată, dacă până acum cele mai multe joburi aparţineau angajatorilor din Capitală, în luna iunie, peste jumătate dintre acestea au fost publicate de companiile din oraşele mari de provincie: Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov.

"Piaţa muncii şi-a revenit rapid la ritmul angajărilor de dinainte de pandemie. Companiile reconfirmă semnalele pozitive din economie şi angajează masiv în toate domeniile. O schimbare a intervenit în ceea ce priveşte zonele care angajează cel mai mult. Până în luna iunie, Capitala şi Ilfovul totalizau mai bine de jumătate dintre locurile de muncă disponibile, acolo unde, de altfel, sunt şi cei mai mulţi candidaţi. În iunie, polii s-au schimbat, iar oraşele din provincie au angajat masiv, în special cele turistice, unde industria HoReCa este în căutare de oameni pentru sezonul estival. Această veste este îmbucurătoare şi pentru candidaţii din împrejurimile acestor oraşe, pentru că nevoia de forţă de muncă este atât de mare încât recrutorii îşi extind căutările şi în afara reşedinţelor de judeţ", spune Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România. Următoarele oraşe, în ordinea numărului de opţiuni deschise pentru candidaţi, sunt Constanţa, Iaşi şi Sibiu.

Potrivit sursei citate, din cele peste 1 milion de aplicări înregistrate în iunie, cele mai multe au mers către joburile din companiile de retail, sectorul de prestări servicii, cele de tip call-center/BPO, IT, finanţe & bănci, industria alimentară şi turism. Cei mai mulţi candidaţi doritori să se angajeze fac parte din categoria entry-level (0-2 ani de experienţă), fiind urmaţi de mid-level (2-5 ani de experienţă), dar şi de cele care nu au experienţă de lucru.

"Numărul de aplicări este într-o creştere stabilă, însă nu foarte diferită de lunile anterioare. Veste bună este că ritmul de creştere a joburilor disponibile depăşeşte ritmul de creştere a aplicărilor. Ceea ce înseamnă că o mare parte dintre cei care şi-au pierdut jobul în perioada pandemiei au reuşit să reintre în câmpul muncii", spune Roxana Drăghici.

86,6% dintre aplicările lunii iunie au fost pentru joburile din România, 12,1% pentru joburile remote si 1,4% pentru cele din străinătate.

În acest moment, aproape 36.000 de locuri de muncă pentru România, dar şi străinătate, sunt disponibile pe platforma www.ejobs.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

27 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2693
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8647
Gram de aur (XAU)Gram de aur245.2878

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro