Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

FAŢĂ DE 2016Parcul eolian CEZ din Constanţa a produs anul trecut cu 14% mai mult

Ziarul BURSA #Companii /

Parcul eolian CEZ, cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, a produs anul trecut 1.323 GWh, cu 14% mai mult faţă de 2016, beneficiind de o forţă a vântului în medie de 7,25 m/s, a anunţat miercuri compania.

Parcul a fost inaugurat în anul 2011.

Producţia de energie electrică realizată de centralele eoliene în România crescuse până la finalul lunii noiembrie 2017 cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016.

"Deşi parcul eolian cuprinde 240 de turbine de 2,5 MW, acesta a raportat un factor de capacitate de 25,18%. Asta înseamnă că din cele 240 de turbine au generat energie verde aproximativ 61", informează CEZ, într-un comunicat.

De asemenea, luna care a înregistrat cea mai mare cantitate de energie eoliană produsă de parcul CEZ este decembrie, cu peste 154 GWh. Producţia eoliană realizată de parcul eolian CEZ în luna decembrie ar fi putut asigura energia verde pentru oraşele Filiaşi, Dăbuleni, Calafat, Câmpulung şi Curtea de Argeş, adică peste 46.000 de case, timp de un an de zile.

Oficialii companiei spun că acest lucru înseamnă că România are toate şansele să îşi atingă obiectivul asumat în faţa Uniunii Europene pentru anul 2020, iar toate casele românilor ar putea utiliza preponderent energie verde.

Energia electrică generată de o turbină eoliană de utilitate industrială este în mod normal "colectată" şi transportată prin liniile electrice de înaltă tensiune rezultând un mix de energie electrică produsă şi de centralele electrice clasice, hidrocentrale şi alte tipuri de centrale.

O producţie prea mare (cu toate cele 240 de turbine în funcţiune) poate conduce la o supraîncărcare a echipamentelor de captare şi distribuire a energiei electrice produse, conform news.ro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS