Flip.ro, platforma românească ce oferă o viaţă nouă dispozitivelor electronice recondiţionate, încheie anul fiscal cu o creştere de 45%, atingând un volum total al vânzărilor (GMV) de 80.9 milioane de euro, faţă de 56 milioane în anul precedent, potrivit unui comunicat emis redacţiei.
Compania îşi continuă expansiunea rapidă atât în România, cât şi la nivel internaţional, ajungând la peste 650.000 de clienţi care au vândut sau cumpărat dispozitive prin Flip.ro.
În prezent, echipa Flip numără 286 de angajaţi, dintre care peste 200 fac parte din service, printre care specialişti în recondiţionarea dispozitivelor, operatori de ofertare şi personal de logistică.
Potrivit comunicatului, deşi telefoanele mobile rămân principala categorie de produse comercializate, Flip.ro şi-a extins portofoliul în 2024 cu smartwatch-uri şi laptopuri, pe lângă tabletele deja existente. Noile categorii câştigă teren în totalul vânzărilor, reflectând interesul clienţilor pentru o ofertă diversificată. Tot mai mulţi utilizatori revin după prima achiziţie, cel mai adesea un telefon recondiţionat, pentru a cumpăra şi alte dispozitive, confirmând încrederea în calitatea şi fiabilitatea produselor oferite de Flip.
Flip.ro continuă să dezvolte reţeaua proprie de buyback prin parteneriate solide cu jucători precum eMAG, Flanco, Technomarket şi operatori telecom. Programul "Easy Buyback", lansat împreună cu eMAG, le oferă clienţilor posibilitatea de a-şi vinde rapid dispozitivele vechi 100% online, într-un proces simplu şi integrat cu achiziţia unui produs nou.
Serviciile de buyback, disponibile în peste 450 de locaţii partenere din România, Bulgaria şi Ungaria, au înregistrat o creştere de 142% faţă de anul trecut. Datele din reţeaua de magazine partenere arată că 2 din 3 clienţi solicită serviciul de buyback la achiziţia unui dispozitiv nou - de două ori mai mulţi decât în anul fiscal anterior.
Flip îşi consolidează poziţia în Europa de Sud-Est, cu Grecia, Bulgaria şi Ungaria devenind veritabili acceleratori de creştere, urmând o traiectorie ascendentă similară cu cea a României.
Strategia de internaţionalizare dă roade, iar pieţele externe dau semne de maturizare, cu un feedback excelent din partea clienţilor şi o creştere susţinută a vânzărilor.
Conform sursei, lansată în vara lui 2023, Grecia a avut cea mai rapidă ascensiune, înregistrând o creştere de peste 9 ori în volum şi valoare, datorită unei strategii localizate de marketing şi unei politici dinamice de preţuri. Bulgaria a avut o performanţă remarcabilă, cu o creştere de 83% în unităţi vândute şi 89% în valoare, susţinută de campanii integrate de marketing, preţuri competitive şi soluţii de finanţare accesibile. În Ungaria, Flip a continuat să consolideze brandul prin prezenţă media puternică şi parteneriate strategice locale, raportând o creştere de 77% în volum şi 67% în valoare.
În 2025, Flip.ro continuă să investească în diversificarea portofoliului de produse recondiţionate şi va include o nouă categorie: consolele de jocuri. PlayStation 4 şi PlayStation 5 vor fi disponibile atât pentru cumpărare, cât şi pentru vânzare pe platformă începând cu vara acestui an.
În paralel, compania va introduce smartwatch-uri şi laptopuri şi în reţeaua de magazine partenere.
Flip.ro explorează totodată şi integrarea tehnologiilor AI pentru evaluarea mai rapidă şi mai precisă a dispozitivelor, atât în mediul online, cât şi în cel offline.
Nu în ultimul rând, planurile pentru 2025 includ extinderea parteneriatelor regionale cu retaileri şi operatori telecom din România, Ungaria, Bulgaria şi Grecia, cu obiectivul de a dubla numărul de locaţii partenere. În plus, compania ia în calcul extinderea către pieţe din Europa de Vest, prin noi iniţiative de tip trade-in.
Opinia Cititorului