Pentru bugetul de anul viitor se încearcă ajungerea la un deficit bugetar de doar 7% din PIB, a declarat astăzi ministrul Finanţelor Florin Cîţu.
Răspunzând unei întrebări din partea jurnaliştilor privind probabila ţintă de deficit, Cîţu a precizat că "încercăm un deficit de 7% sau mai bun".
Ministrul Finanţelor afirmase de altfel înainte că anul viitor vom avea un deficit mai mic decât cel din anul acesta, care este estimat la 9,1% din PIB, respectiv 96 miliarde de lei.
"Vom avea consolidare fiscală. Avem 1% din PIB măsuri one-off pe care nu le vom mai lua (cheltuieli - n.r.), din finalizarea digitalizării ANAF aşteptăm venituri în plus de 1 punct procentual din PIB (undeva peste 10 miliarde de lei - n.r.), din e-facturare 2% din PIB venituri suplimentare", a declarat Florin Cîţu.
1. Potaia atomica!
(mesaj trimis de vlad tepes în data de 18.11.2020, 12:34)
Stai linistit, nea' Cîţule! Atat timp cat poti imprumuta fara numar de la Banci, poti duce deficitul si la infinit, ca doar nu o sa platesti tu si familionul tau, datoria! Asa ca, nu-ti fa probleme atata timp cat traim intr-o Colonie securist-masonica si antinationala!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2020, 12:43)
CATULE. Crezi ca ai sa fii ministru finantelor pe viata.? Pentru DATORIA IMENSA pe care o faci pe spatele romanilor ca tu si ACOLITII tai din PNL sa aveti ce sa furati o sa ramana nepedepsita.? Deja impreuna cu un grup de prieteni ,specialisti in Finante si Justitie,adunam probe cu toate prostiile tale si cand nu vei ma fi miistru,iti spunem de pe acum ca ai sa stai la PUSCARIE pana iti vei da duhu.!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2020, 13:11)
Daca datoria creste este din cauza ca ciuma rosie psd-ista voteaza in parlament mariri fara numar de cheltuieli publice,ca doar nu da din buzunarul lor! Romania are datorie publica mica in comparatie cu multe tari europene si de aceea consider ca trebuie sa continuam sa crestem datoria pentru a creste nivelul de trai al populatiei! Problema cea mare este ca deciziile mafiei psd au dus la cresterea datoriei publice in mod nesustenabil! Banii imprumutati trebuie da mearga cu precadere spre investiti si nu spre consumul produselor de import! Tu de ce te ambalezi,platesti tu si cu familia din datoria publica? Tu nu cunosti ca datoria publica nu se plateste,ci se recicleaza fara probleme atata timp cat finantele tarii sunt tinute sub control?
1.3. (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de vlad tepes în data de 18.11.2020, 13:42)
Ce vorbesti, Frantz? Datoria o vom plati cu totii, doar ca cei bogati o vor suporta altfel decat cei saraci, asa cum de altfel s-a intamplat si in Grecia cu criza datoriei! Iar atunci cand creditorii nu vor mai avea rabdare cu statul roman, se va aplica celebra procedura de recapitalizare a bancilor cu banii deponentilor, numita bail-in(aplicata mai intai experimental in Cipru si care acum se aplica peste tot in UE, pt sumele mai mari de 100.000 E), adica va vor lua orice bani aveti depusi in banci, dandu-va in schimb actiuni la banca la care ii tineti , de parca alea v-ar tine de foame!
1.4. Pentru 1.2. (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2020, 14:25)
Tu citești ce scrii? Pe cine încerci să convingi? Cred că mai mult pe tine.
PNL e la putere acum. Și ei sunt cei care iau decizii de mărire a salariilor. PNL a mărit salariile polițiștilor. Și tot PNL a decis să nu mărească alocațiile și salariile profesorilor.
Ceea ce e și normal deoarece „educația și sănătatea nu sunt o prioritate” pentru PNL, după cum a declarat Cîțu.
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2020, 19:46)
In comentariul meu am specificat clar ca datoria poate fi rostogolita cu usurinta daca finantele,adica deficitele,sunt tinute sub control! Grecia a ajuns la faliment exact din cauza politicilor economice eronate pe care le-au aplicat politicienii lor de-a lungul deceniilor,la fel ca psd-ul dambovitean! In Cipru au dat faliment bancile si au pierdut bani deponentii dun cauza ca au imprumutat statul grec falimentar! S-a intamplat din cauza ca Tsipras,liderul socialist al Greciei a refuzat sa reduca putin si treptat din deficitul bugetar urias al tarii! In Grecia, o tara cu o datorie uriasa,se discuta daca trebuie sa inghete sau nu veniturile bugetarilor!!!! Tsipras a refuzat sa faca reforme necesare economiei si a declarat faliment si implicit incetarea platii datoriei!! De asta au dat faliment bancile din Cipru,care au pierdut intre 5-10 miliarde de euro! Asta s-a intamplat si din cauza ca in Cipru la guvernare se aflau comunistii,care au refuzat si ei ca sa faca reforme su sa reduca defucitul tarii,asa cum corect s-a procedat in Romania prin taierea salariilor bugetarilor! Nu vorbi aiurea daca nu cunosti! Eu urmaresc aproape zi de zi ce se intampla in Grecia si Cipru in ultimii 15 ani!
1.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.5)
(mesaj trimis de vlad tepes în data de 18.11.2020, 20:03)
Si ti se pare tie ca in Romanica, " finantele,adica deficitele,sunt tinute sub control"(ca sa te citez)?? Oare, cine vorbeste aiurea? Parerea mea este ca, tu te uiti la un alt film! Unul XXX!!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2020, 12:48)
Kretanul dracului! Sa te imprumuti tu, bovina pr ce esti! Pe urma vii si spui ca psd a facut imprumuturi enorme etc.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2020, 13:05)
Cum asa un deficit? Pai cele 35 mld de la UE se evapora? Sau sunt deja cheltuite?
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2020, 13:18)
Incercam,dar putem? sau putem tot mai tare.
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2020, 15:49)
Nici nu trebuia sa declare!
Stiam din rapoartel BNR 2015 ca aici se va ajunge!
Am marcat profituri frumoase pe acest trend ascendent; hai si cu saniuta la vale in Iarna Economica.
Cand deficitele guvernamentale sunt maxime -> activele financiare sunt maxim incalzite!
Aveti grija sa nu va ardeti!