Huawei transmite un mesaj prin care incurajează discuţia pe argumente şi declaraţii fondate, referitor la declaraţiile lui Gordon Sondland, Ambasadorul SUA la UE, cu ocazia vizitei din data de 5 septembrie în Bucureşti, prin care acesta incurajează România să devină o ţară "liberă de Huawei". Acesta a făcut anumite declaraţii referitoare la Huawei şi presupusele intenţii ale companiei, ce au nevoie de clarificări şi care cer un drept la replică din partea companiei, potrivit unui comunicat remis Redacţiei noastre.
Huawei se opune acuzaţiilor făcute de Sondland în România, spunând că, acţiunea este "în mod evident, o acţiune motivată politic impotriva Huawei şi o interferare în zona mediului de afaceri al României".
Huawei a apreciat întotdeauna iniţiativa UE de a gestiona capitolul siguranţei cibernetice pe bază de standarde şi mecanisme de securitate şi cunoaşte faptul că ţara noastră ia, de asemenea, parte în mod activ la acest proces, ajutând la dezvoltarea acestuia. Compania consideră că aceasta este modalitatea potrivită de a face faţă provocărilor de securitate cibernetică.
Nicio agenţie guvernamentală sau organizaţie externă nu deţine acţiuni în cadrul companiei şi nici nu controlează compania în vreun fel, transmit reprezentanţii Huawei, care au precizat că, în ultimele 3 decenii, Huawei a deservit 3 miliarde de clienţi la nivel global, inclusiv în ţara noastră. Huawei deţine un sistem de asigurare a securităţii cibernetice robust şi are un istoric bun în ceea ce priveşte acest capitol.
Huawei este prezentă în România de 17 ani, contribuind la dezvoltarea economiei şi mediului digital. Huawei este pregătită şi doreşte să ofere în continuare României produse şi soluţii sigure şi pe care se poate baza. Compania este, de asemenea, pregătită să îţi folosească experiza internaţională şi avantajele în ceea ce priveşte inovaţia, pentru a susţine creşterea economică a României.