Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

INS, PRIMELE 5 LUNI ALE ANULUI: Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 7%

D.I.
Miscellanea /

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 7%

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali cu 7% în primele cinci luni ale anului, faţă de perioada corespunzătoare din 2018, relevă datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

În luna mai 2019, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au urcat, în termeni nominali, atât faţă de luna precedentă, cu 0,1%, cât şi faţă de luna corespunzătoare din anul 2018, cu 5%.

Potrivit INS, în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2019, comparativ cu intervalul similar din 2018, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut pe ansamblu cu 7% datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+9,2%), industria bunurilor de capital (+8,8%), industria bunurilor intermediare (+4,2%) şi din industria bunurilor de uz curent (+3,6%).

În mai 2019, comparativ cu aprilie 2019, comenzile noi din industria prelucrătoare au urcat cu 0,1% pe fondul creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+11,2%), în industria bunurilor de uz curent (+6,4%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+4,1%). Scăderi s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (-5,5%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie