Uniunea Europeană va discuta cu talibanii, în cazul în care condiţiile o permit, dar acest lucru nu înseamnă că blocul comunitar recunoaşte un nou guvern afgan, a afirmat astăzi şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, potrivit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.
''Am decis să lucrăm într-o manieră coordonată, să ne coordonăm contactele cu talibanii, inclusiv printr-o prezenţă la Kabul în cazul în care condiţiile de securitate permit acest lucru'', a declarat Borrell într-o conferinţă de presă după reuniunea informală a miniştrilor de externe europeni, desfăşurată în Slovenia.
Această prezenţă la Kabul are drept obiectiv să permită continuarea evacuărilor persoanelor care doresc să părăsească Afganistanul.
''Pentru a sprijini populaţia afgană, va trebui să discutăm cu noul guvern din Afganistan, ceea ce nu înseamnă recunoaşterea. Este o interacţiune operaţională'', a declarat şeful diplomaţiei UE.
El a adăugat că această discuţie se va extinde în funcţie de atitudinea guvernului afgan, cum ar fi respectarea drepturilor omului, a statului de drept şi a presei şi condiţia ca Afganistanul să nu servească drept ''bază pentru exportul de terorism către alte ţări''.
Afganistanul va trebui să formeze un guvern de tranziţie reprezentativ şi incluziv, să permită părăsirea ţării de cetăţenii străini şi afgani expuşi riscurilor şi să nu obstrucţioneze accesul la ajutoarele umanitare.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.09.2021, 19:29)
In afara de discutii, "ingrijorari" si sanctiuni economice fara nici un efect(mai ales pt zona Asiei), ce mai pot face marxistii astia bruxellezi, total impotenti dpdv militar? Oricum, talibanii se pisa cu bolta pe hotararile UE(mai toate vopsite in culorile cur-cubeului) , pt ca in Afganistan deciziile doar ei le iau!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.09.2021, 15:25)
Intrarea USA pe teritoriul afgan a fost pozitiva pentru GDP pana in 2013; din acest punct neproductivitatea a crescut in timp ce tiparirea de bani a crescut si ea in piata lor interna.
Fapt ce a dus la caderea gidipiulul pe 8 ani si la inflatie masa monetara circulata; acest lucru arata ca Afganul se afla in depresie economica din trend.
A mai trecut prin asa perioada si prin 81 cu 2000 (19 ani de depresie); acum iar au cazut in depresie au deja 8-9 ani!
Se observa cum de 3 ani a crescut circulatia masei monetare in piata semnal ce o sa dea impuls in speculatie etc forme de comoditati si investitii la tranzactionare.
Lucru bun urmeaza sa vina, dar nu foarte curand.
Govul lor trebuie sa intre serios la treaba si sa stimuleze economia prin etc cheltuieli de infrastrcutura (un joc vechide distrugere si reconstruire economica a etc forme de active / capitaluri tranzactionate pe etc forme ideologice politice militare).
PS: afganul este ieftin la active financiare! - potential foarte mare de profitabilitate in 15-20-30 de ani (dupa ce se consuma conflictul militar).
semnat comenturi "cretine"