Monasi.ro: Peste 5 din 10 antreprenori spun că în prezent în România este mai solicitant ca oricând să-şi dezvolte afacerile şi mulţi văd un viitor impredictibil sau cu taxe mai mari

R.S.
Miscellanea / 12 noiembrie

Monasi.ro: Peste 5 din 10 antreprenori spun că în prezent în România este mai solicitant ca oricând să-şi dezvolte afacerile şi mulţi văd un viitor impredictibil sau cu taxe mai mari

Aproape 54% dintre antreprenori susţin că în prezent în România este mai solicitant ca oricând să îşi crească afacerile, printre obstacole aflându-se contextul economic, impredictibilitatea şi lipsa de educaţie continuă, arată un sondaj realizat de Monasi.ro, una dintre principalele firme de training şi coaching de business. Astfel, 94% dintre antreprenorii chestionaţi au declarat că resimt o nevoie acută de direcţie şi ghidare în business şi doresc să colaboreze cu specialişti externi pentru a supravieţui într-un mediu antreprenorial marcat de o concurenţă în creştere, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Conform sondajului realizat în Grupul micilor antreprenori din România, cu peste 51.000 de membri antreprenori, doar 15% consideră că în prezent este mai uşor decât în alte perioade să dezvolte o afacere.

"Comparativ cu începutul anilor '90 sau 2000, când concurenţa era mai redusă şi mediul de afaceri mai previzibil, astăzi antreprenorii se confruntă cu o presiune mult mai mare. În plus faţă de intensificarea competiţiei, există incertitudini economice şi presiuni fiscale semnificative, care fac gestionarea şi creşterea unei afaceri mult mai solicitante. Conform studiului nostru, 47% dintre antreprenori spun că mediul economic şi fiscal este puţin avantajos. Totodată, cei mai mulţi antreprenori, aproape 4 din 10, punctează că lipsa de educaţie şi apelarea la consultanţă în business îi împiedică de asemenea să îşi crească afacerile, la care se adaugă în opinia lor lipsa de viziune şi lipsa de resurse financiare. Din păcate, vremurile în care business-urile creşteau din inerţie, pe termen lung, au apus. Acum, fără a acţiona strategic, fără a avea toate lucrurile puse la punct în afacere şi fără a avea un plan eficient cele mai multe IMM-uri încep să stagneze, iar unele să dispară în primii ani de existenţă", explică Mona Bardos, consultant de business, creator al acestei comunităţi de antreprenori şi fondator Monasi.ro.

Aproape 6 din 10 antreprenori anticipează un viitor impredictibil

Lipsa de educaţie antreprenorială şi lipsa de informaţie corectă, la care se adaugă lipsa de predictibilitate, împiedică IMM-urile să se dezvolte. Întrebaţi cum anticipează viitorul apropiat pentru antreprenoriatul românesc, aproape 60% dintre antreprenori consideră că viitorul va fi unul impredictibil, dar vor reuşi să jongleze cu provocările apărute, iar peste 20% cred că va fi "destul de sumbru", cu taxe şi impozite mai mari şi cu mai multe închideri de firme.

În acelaşi timp, sunt din ce în ce mai multe IMM-uri care după primii 2-3 ani de activitate se blochează şi nu reuşesc să scaleze. Din acest motiv, tot mai mulţi antreprenori apelează la consultanţă de business pentru redresarea afacerii.

"În multe cazuri, antreprenorii sunt prea prinşi în munca efectiv din afacere pentru a o putea menţine pe direcţia de creştere. Mulţi români intră în antreprenoriat, dar nu reuşesc să continue să pedaleze în business, adică să crească. Principalul motiv care blochează creşterea afacerilor se află lipsa de obiective şi de viziune în business şi, bineînţeles, lipsa de execuţie. În plus, concurenţa este tot mai mare în toate domeniile. Din aceste motive, apare stagnarea, plafonarea, din care mulţi antreprenori nu mai pot ieşi şi nu mai pot creşte business-ul, ceea ce poate duce la scăderi masive. Aici intervine rolul unui business coach care oferă mai multă clarificare pentru creşterea afacerilor. Lipsa de claritate în business afectează grav sănătatea acestuia. Iar când lucrurile încep să scape de sub control şi să apară pierderi, antreprenorii simt nevoia de o viziune obiectivă din afara afacerii. Ei au nevoie de un plan acţionabil, bazat pe metoda ACE - o soluţie completă pentru ghidarea antreprenorilor, prin care sunt ajutaţi să redreseze afacerea. În urma unui astfel de plan care necesită o implementare de câteva luni, afacerile încep să scaleze, având creşteri remarcabile în primul an de schimbări. Multe afaceri mici cresc de până la 5 ori în aceeaşi perioadă", explică Mona Bardos, potrivit comunicatului.

Antreprenorii care conştientizează nevoia de redresare a afacerii şi solicită un plan acţionabil pe metoda ACE au afacerii în domenii ca IT, producţie de mobilă, jocuri digitale, servicii de call center, florărie, cursuri pentru copii, auto, avocatură. Deşi în România mulţi antreprenori încă fac business în mod intuitiv, creşte numărul celor care apelează la ajutorul unui specialist, având în vedere că de la an la an tot mai multe firme intră în insolvenţă. Spre exemplu, în primele nouă luni din 2024, numărul insolvenţelor a crescut cu 11% faţă de aceeaşi perioadă din 2023, conform datelor ONRC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3444
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0043
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.7351

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
contragarantare.ro
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb