Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

NICUŞOR DAN:"După 3 ani de mandat, tot ce poate să facă Firea pentru Bucureşti este să introducă o taxă"

F.B.
Politică /

"După 3 ani de mandat, tot ce poate să facă Firea pentru Bucureşti este să introducă o taxă"

Deputatul Nicuşor Dan afirmă că, "după 3 ani de mandat, tot ce poate să facă Gabriela Firea pentru traficul din Bucureşti este să introducă o taxă".

Deputatul a mai adăugat: "Adevăratele măsuri pentru reducerea traficului şi a poluării se lasă încă aşteptate: parcări construite - zero, şoseaua de centură - zero, managementul traficului - zero, managementul parcărilor - zero, fluidizarea transportului în comun - zero. Taxarea accesului în oraş este o măsură utilizată în mari oraşe europene, dar în paralel cu facilităţi pentru lăsarea maşinii la marginea oraşului, cele mai directe fiind parcările de tip park and ride conectate la sistemul de transport în comun. Din păcate, acestea lipsesc cu desăvârşire în Bucureşti".

Nicuşor Dan mai afirmă că în ceea ce priveşte cuantumul taxei de poluare propusă joi în şedinţa Consiliului General, aceasta nu este proporţională cu poluarea pe care vehiculele o produc: "Spre exemplu, nu face diferenţa între poluarea produsă de maşinile pe benzină şi maşinile pe motorină. Emisiile periculoase sunt particulele în suspensie, oxizii de azot şi hidrocarburile libere. Particulele în suspensie sunt emise doar de motoarele pe motorină. Pentru oxizii de azot şi hidrocarburi libere, emisiile unei maşini pe motorină Euro IV sunt similare uneia pe benzină Euro II. Diferenţa de emisii între un motor de benzină Euro II şi un motor pe benzină Euro VI este de doar 10%".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS