Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

NOI PROTESTE ÎMPOTRIVA SCUMPIRII CARBURANŢILORTransportatorii acuză Guvernul de lipsă de transparenţă şi nerespectarea constituţiei

A.T.
Materii Prime #Transporturi /

Transportatorii acuză Guvernul de lipsă de transparenţă şi nerespectarea constituţiei

Transportatorii de la patronatul UNTRR protestează, din nou, împotriva lipsei de transparenţă a Guvernului care, după creşterile succesive ale preţurilor carburanţilor din această săptămână, a modificat, din nou, legislaţia fiscală. Această modificare a provocat noi scumpiri, cu 6-8 bani pe litru la benzine şi motorine. Potrivit unui comunicat remis redacţiei, UNTRR consideră că ultimele creşteri operate de benzinari nu şi-au aflat explicaţii coerente, iar de la reprezentanţii statului s-au obţinut nu răspunsuri ci "supărări" ale primului ministru prin presă şi pe la televiziuni.

UNTRR acuză Guvernul de lipsă de transparenţă şi nerespectarea Constituţiei României cu privire la procedurile legislative. Astfel, prin modul în care a fost redactată şi din cauza lipsei de transparenţă şi profesionalism, Hotărârea Guvernului nr. 150/2011 care modifică normele de aplicare ale Codului Fiscal aplică o nouă lovitură sub centură transportatorilor rutieri. UNTRR susţine că hotărârea contravine dispoziţiilor articolul 20660 alineatul (3) din Codul Fiscal şi nu detaliază modul de aplicare a accizelor pentru carburanţii care conţin biocombustibil, eliminând totodată detalierile prevăzute în normele precedente. De asemenea, actul normativ modifică dispoziţiile Codului Fiscal lăsând să se înţeleagă faptul că acciza pentru biocombustibilii folosiţi, în mod obligatoriu, în carburanţi, are acelaşi nivel cu cea a carburanţilor de bază.

Prin această modificare, nu se respectă legislaţia în vigoare care prevede că măsurile cu caracter fiscal trebuie să se aplice la şase luni de la adoptare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS