OSMTH ROMÂNIA:"Facem apel la reprezentanţii administraţiei de stat să poarte un dialog onest cu autoritatea bisericească"

C.P.
Miscellanea / 3 decembrie 2020

Marele Prior General Magistral al României, Dan Vasiliu

Marele Prior General Magistral al României, Dan Vasiliu

Templierii români (OSMTH România) fac un apel către reprezentanţii administraţiei de stat să poarte un dialog cu autoritatea bisericească în vederea organizării ceremoniilor religioase şi să nu îngrădească dreptul de libertate la credinţă al oamenilor, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

"În aceste zile, de grea încercare pentru noi toţi, constatăm cu îngrijorare apariţia unor tendinţe de a îngrădi, uneori chiar de a suprima, libertatea de credinţă. Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim (OSMTH), eminamente creştin, unic moştenitor şi continuator legitim al spiritului şi al tradiţiilor Ordinului Templier medieval, susţine cu fermitate practicarea virtuţilor creştine, apărarea Bisericii şi sprijină promovarea învăţăturilor Domnului Iisus Hristos pe întreg Pământul. De aceea considerăm că nimeni nu are dreptul să restricţioneze sau să interzică participarea tuturor credincioşilor la viaţa liturgică sau la alte manifestări religioase consfinţite prin Sfânta Scriptură şi Sfânta Tradiţie. Biserica este a Lui Dumnezeu şi nu a oamenilor. Slujitorii ei protejează darul Lui cel mai de preţ, viaţa, iar pentru aceasta sunt hărăziţi cu înţelepciunea şi puterea de a se organiza pentru a alege căile şi metodele potrivite în vremuri de cumpănă.

OSMTH îi îndeamnă pe români să respecte regulile sanitare pentru a nu-şi pune viaţa în pericol şi, în acelaşi timp, îndeamnă instituţiile statului să ocrotească libertatea religioasă a fiecăruia dintre noi. În acest sens, facem apel la reprezentanţii administraţiei centrale şi locale de a purta un dialog onest, într-un orizont de timp rezonabil, cu autoritatea bisericească pentru a identifica răspunsul potrivit la provocările acestui veac şi a celor viitoare. Colaborarea, din partea celor ce vremelnic sunt aleşi de popor să se îngrijească de destinele lui, este de dorit în locul măsurilor luate de pe poziţii de forţă.

Îndemnăm reprezentanţii administraţiei centrale şi ai celor locale să nu aplece urechea la cântecul de sirenă al celor ce, în numele unor "filosofii" materialiste şi progresiste, resping făţiş sau disimulat manifestarea credinţei în Dumnezeu şi promovează ideologii potrivnice libertăţii de a alege. Credincioşii nu sunt nici pe departe retrograzi, îndoctrinaţi şi lipsiţi de raţiune şi de puterea de a discerne în toate aspectele vieţii. Un bun creştin ştie că un atentat la propria-i viaţă, sau a altcuiva, este un păcat capital, indiferent de forma în care ar avea loc.

Ne exprimăm convingerea că o atitudine potrivită a celor ce se îngrijesc acum de destinele ţării, în cunoştintă de cauză şi în parteneriat cu cei meniţi a ne călăuzi pe drumul spiritualităţii şi al moralei creştine, va descuraja acţiunile iresponsabile ale unora care, neavând legătură cu credinţa şi din dorinţa de a parveni pe plan social, se erijează zgomotos în apărători ai drepturilor şi libertăţilor şi îndeamnă oamenii la fapte necugetate.

Sperăm din toată inima ca acest demers să fie corect înţeles şi adoptat de către toţi reprezentanţii administraţiei. Ne exprimăm credinţa, speranţa şi toată dragostea pentru manifestarea unei atitudini responsabile şi sincere spre asigurarea vieţii sociale, economice şi spirituale în condiţii de siguranţă şi de respect şi pentru mântuirea sufletelor noastre.

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!

Marele Prior General Magistral al României, Excelenţa Sa, Cavaler Mare Cruce Dan Vasiliu.", se arată în comunicatul Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim (OSMTH).

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. BRAVO! un mesaj foarte bun!!

  1. PAI CE SPUNE EL SI CE-A SPUS PREASFINTITUL TOMISULUI , SI-N GENERAL CAPII ORTODOXIEI ROMANE , E MARE DIFERENTA

  si eu sustin libertatea de credinta

  e unul dintre cele mai oribile acte ca cineva sa se comporte intruziv si violent, limitativ fata de alegerile religioase ale unei persoane.  

  1. "Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!"

   Gloria Tibi, Domine! 

  Cea mai PERTINENTA parere de pana acum legata de acest subiect. AVIZ celor care ne conduc

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb