Pluria depăşeşte 10.000 de zile de muncă lunar

M.B.
Miscellanea / 10 martie

Pluria depăşeşte 10.000 de zile de muncă lunar

Munca hibridă devine tot mai importantă în strategiile companiilor din IT, marketing digital şi servicii profesionale, iar cel mai recent prag atins de Pluria confirmă această tendinţă, potrivit unui comunicat transmis redacţiei. Platforma a depăşit 10.000 de zile de muncă rezervate lunar, fiecare zi de lucru reprezentând o rezervare într-un spaţiu de coworking, o cafenea, o sală de meeting sau un birou privat.

Datele Pluria arată că aproape 80% dintre zilele de muncă rezervate în 2024 au fost dedicate activităţilor colaborative, ceea ce sugerează că echipele preferă să lucreze împreună în locuri special amenajate, în detrimentul muncii individuale de acasă. Joia este ziua preferată pentru întâlnirile de echipă, în timp ce marţea a fost cea mai activă zi în cafenele, reflectând preferinţa angajaţilor pentru spaţii informale şi dinamice.

"Companiile din sectorul tech sunt cele care modelează viitorul muncii, iar munca hibridă nu mai este doar un beneficiu, ci o strategie esenţială pentru creşterea performanţei şi a implicării angajaţilor. Organizaţiile care reuşesc să combine flexibilitatea cu colaborarea eficientă creează echipe mai productive şi mai motivate", a declarat Andrei Creţu, CEO şi cofondator Pluria, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

În acest context, companiile îşi regândesc spaţiile de lucru, combinând flexibilitatea cu un design colaborativ adaptat nevoilor noilor generaţii. Pluria oferă o soluţie integrată care le permite organizaţiilor să îşi gestioneze propriile sedii şi să utilizeze diferite tipuri de spaţii flexibile, astfel încât echipele să beneficieze de un mediu de lucru optim.

În prezent, 44% dintre zilele de muncă rezervate prin Pluria sunt în spaţii deschise, fie în hub-uri de coworking, fie în cafenele, în timp ce 56% dintre rezervări sunt pentru sălile de meeting din reţea. Acest trend a contribuit la extinderea rapidă a reţelei Pluria, care cuprinde aproape 1.000 de spaţii flexibile.

În România, sectorul IT a înregistrat o creştere semnificativă, devenind unul dintre pilonii economiei naţionale. Conform datelor Eurostat, în 2023 numărul angajaţilor din IT&C era de 240.800, reprezentând aproximativ 2,4% din totalul forţei de muncă. Dintre aceştia, 82% aveau vârsta de până la 34 de ani, ceea ce plasează România pe locul al doilea în Europa ca număr de specialişti IT.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “România – Strategia dezvoltării 2025”
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Mai. 2025
Euro (EUR)Euro4.9775
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3903
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3278
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8391
Gram de aur (XAU)Gram de aur466.0411

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
targulnationalimobiliar.ro
tibco.ro
energyexpo.ro
antiquemarket.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb