PREMIERĂ ÎN ŢARA NOASTRĂ:Patria Credit IFN accesează un împrumut subordonat de la FEI

I.T.
Bănci-Asigurări /

Patria Credit IFN accesează un împrumut subordonat de la FEI

Patria Credit IFN este prima instituţie financiară din ţara noastră beneficiară a unui împrumut subordonat de la Fondul European de Investiţii, potrivit unui comunicat al băncii.

Prin Programul de Investiţii pentru Creştere a Capacităţii instituţiilor de microfinanţare din cadrul programului UE pentru ocupare a forţei de muncă şi inovare socială (EaSI CBI), Fondul European de Investiţii (FEI) acordă Patria Credit IFN un împrumut subordonat pentru o perioadă de 10 ani.

Cele 10 milioane de lei sunt destinate susţinerii planurilor ambiţioase de dezvoltare ale IFN-ului în următoarea perioadă în special în domeniul finanţării micro-fermelor, care au in general acces limitat la creditarea tradiţională. Împrumutul are ca scop şi îmbunătăţirea capacităţii Patria Credit de a contracta alte linii de finanţare de la creditori de renume.

"Acordarea unui împrumut pe 10 ani reprezintă o dovadă de încredere pentru noi şi vrem să mulţumim FEI pe această cale, deoarece sprijină ritmul susţinut de creştere din ultimii ani al Patria Credit IFN. Aproximativ 90% dintre clienţii noştri sunt din mediul rural. Suntem de ani buni alături de micile ferme din acest mediu, atât în zone mai puţin bancarizate cum sunt Matca, Moţăţei, Izbiceni, cât şi în zonele mai dezvoltate. Din experienţa noastră în lucrul în comunităţile rurale, experienţă de peste 16 ani, am aflat că este nevoie de sprijin pentru dezvoltarea microfinanţării, iar parteneriatul strategic cu FEI vine în continuarea acestei nevoi şi a misiunii noastre de creştere a incluziunii financiare în România.", spune Raluca Andreica, Director General Patria Credit, citată în comunicat.

Patria Credit IFN a înregistrat, în 2018, rezultate financiare peste aşteptări, cu o creştere a rezultatelor pentru al cincilea an consecutiv.

Profitul net al Patria Credit IFN SA, în 2018, a fost aproape 900.000 Euro, în timp ce activele au atins 15 milioane de euro, iar portofoliul de credite a crescut cu peste 25% faţă de 2017. Orientarea instituţiei către susţinerea afacerilor micilor fermieri este dată şi de profilul portofoliului: clienţi provenind preponderent din marile bazine legumicole, majoritatea contractând credite pentru susţinerea investiţiilor în agricultură.

Planurile de dezvoltare pentru 2019 ale Patria Credit includ continuarea creşterii susţinute, cu menţinerea grupului tinta tradiţional de clienţi, inclusiv extinderea către alte zone geografice cu deficit de servicii bancare ale ţării.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS