Preţurile petrolului, în scădere înaintea reuniunii OPEC+

S.B.
Materii Prime / 3 mai

Preţurile petrolului, în scădere înaintea reuniunii OPEC+

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu aproximativ 1%, înregistrând cele mai mari pierderi săptămânale de la sfârşitul lunii martie, în contextul în care traderii adoptă o atitudine prudentă înaintea reuniunii OPEC+ privind politica de producţie pentru luna iunie, potrivit news.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 1,11 dolari, sau cu 1,7%, ajungând la 58,23 dolari pe baril. Ţiţeiul Brent a pierdut 1,37%, fiind tranzacţionat la 61,28 dolari pe baril. Pe parcursul săptămânii, petrolul Brent a scăzut cu aproximativ 8,6%, iar WTI cu 8%.

Potrivit unor surse citate de Reuters, reuniunea OPEC+ a fost devansată pentru sâmbătă, faţă de data iniţială programată luni, fără ca motivele schimbării să fie făcute publice.

Statele membre ale OPEC+, care include Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii săi, analizează posibilitatea unei noi creşteri accelerate a producţiei în iunie sau a unei ajustări mai modeste, au precizat două dintre surse.

În pofida tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, care au dus la scăderea estimărilor privind cererea globală de petrol, analiştii spun că atenţia pieţei este concentrată în prezent pe deciziile OPEC+.

"Totul se învârte acum în jurul OPEC, chiar şi războiul tarifar trecând pe plan secund", a declarat Scott Shelton, specialist în energie la United ICAP.

Reuters a relatat în această săptămână că Arabia Saudită, liderul de facto al OPEC+, le-a transmis aliaţilor şi experţilor din industrie că nu este dispusă să susţină piaţa prin reduceri suplimentare de producţie. În prezent, OPEC+ reduce producţia cu peste 5 milioane de barili pe zi.

Traderii rămân prudenţi şi din cauza incertitudinilor legate de o posibilă detensionare a conflictului comercial SUA-China, după ce Beijingul a anunţat vineri că evaluează o propunere de reluare a negocierilor venită din partea Washingtonului.

În acelaşi timp, scăderile de vineri au fost limitate de creşterea pieţelor de acţiuni, alimentată de datele pozitive privind locurile de muncă din SUA. Totodată, o declaraţie a preşedintelui Donald Trump privind posibile sancţiuni secundare pentru cumpărătorii de petrol iranian a contribuit la atenuarea presiunilor de scădere, întrucât aceasta ar putea restrânge oferta globală.

Această ameninţare a venit după amânarea negocierilor dintre SUA şi Iran pe tema programului nuclear şi ar putea complica şi mai mult discuţiile comerciale cu China, principalul importator de petrol iranian.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “România – Strategia dezvoltării 2025”
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Mai. 2025
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3330
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8378
Gram de aur (XAU)Gram de aur460.2343

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
targulnationalimobiliar.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb