Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic pentru compania Biorom Ralex, în valoare totală de aproximativ 200.000 de euro

R.S.
Companii / 30 iulie

Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic pentru compania Biorom Ralex, în valoare totală de aproximativ 200.000 de euro

Restart Energy a finalizat construcţia şi instalarea unui proiect fotovoltaic pentru compania Biorom Ralex, în valoare totală de peste 200.000 de euro. Investiţia beneficiarului va fi amortizată în aproximativ 3 ani, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, proiectul de tip rooftop are o putere de 400 kWp şi a fost instalat pe acoperişul unui imobil aparţinând beneficiarului, situat în municipiul Dej, judeţul Cluj.

Centrala fotovoltaică este formată din 800 de panouri ce acoperă o suprafaţă totală de 2.100 mp. Panourile vor produce 404 MWh de energie pe an, însemnând aproximativ 75%, din necesarul energetic al companiei.

Panourile solare reduc cantitatea de emisii de CO2 eliberate în atmosferă cu aproximativ 127 tone pe an iar deşeurile radioactive cu 1 kg pe an.

Diminuarea emisiilor de carbon, prin implementarea proiectelor de energie solară, va fi monitorizată prin platforma RED,implementată în 2021, platformă dedicată calculului amprentei de carbon, reducerii emisiilor de carbon prin proiecte de sustenabilitate sau offsetare a amprentei de carbon. Atributele verzi, atât cele obţinute pentru acţiuni sustenabile individuale, cât şi creditele de carbon, pot fi vândute intern prin marketplace-urile platformei RED, printr-un proces tehnologizat, transparent şi securizat, dedicat reducerii emisiilor de carbon şi îmbunătăţirii politicilor ESG, se menţionează în comunicat.

"Proiectul acoperă o mare parte din consumul nostru energetic şi ne oferă o predictibilitate a costurilor operaţionale într-o piaţă a energiei din ce în ce mai dinamică. Implicit, diminuează amprenta de carbon a companiei prin evitarea emisiior de CO2", spune Sighiartau Petru Rares, Administrator Biorom Ralex.

"România şi-a asumat prin PNRR o ţintă de 34% pentru energie din surse regenerabile până în 2030, faţă de alte ţări din Uniunea Europeană care tind spre 45%. Proiectele de tip EPC fac sustenabilitatea profitabilă pentru companii, un argument solid pentru a fi parte a unei acţiuni globale pentru un viitor mai bun. Restart Energy oferă soluţii personalizate companiilor preocupate de reducerea costurilor cu energia şi de diminuarea amprentei de carbon", spune Armand Domuţa, CEO & Founder Restart Energy.

Restart Energy a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de eficientizare energetică, de la consultanţă şi proiectare, până la implementare.

România, în top 20 mondial al creşterii energiei fotovoltaice în următorii patru ani, conform Solar Power Europe

România a fost anul trecut printre statele care a adăugat mai mult de 1 GW la capacitatea fotovoltaică instalată iar la ritmul progonozat pentru următorii ani, va fi în topul primelor 20 de pieţe cu cea mai mare creştere din lume, conform Solar Power Europe, asociaţia industriei fotovoltaice din Europa.

Capacitatea fotovoltaică nou-instalată în perioada 2024-2028 în România ar putea fi de 9.000 MW într-un scenariu negativ, de circa 15.000 MW într-un scenariu mediu, şi de aproximativ 19.000 MW într-un scenariu optimist, se arată într-o progonoză recentă a aceleiaşi surse.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali, se precizează în comunicat.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligaţiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.

În iunie 2024, grupul Restart Energy a încheiat un contract de racordare cu Transelectrica în valoare de 56 de milioane de lei pentru un parc fotovoltaic de 500 MW, în urma căruia peste 200.000 de gospodării vor fi alimentate cu energie verde. Parcul fotovoltaic va produce anual peste 800.000 MWh şi va ajuta la reducerea emisiilor de carbon cu aproximativ 400.000 tone pe an, respectiv 12 milioane de tone de CO2 evitate, pe toată perioada de viaţă a proiectului, însemnând beneficii de mediu în valoare de peste 1 miliard de dolari.

Portofoliul de proiecte fotovoltaice al Grupului Restart Energy în curs de dezvoltare este de peste 1.000 MWp.

În iunie 2024, Restart Energy a emis cea de-a doua emisiune de obligaţiuni corporative, după cea din 2021, REO29E, care urmează să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb