Serviciile de urgenţă, finanţare de aproximativ 1,5 milioane de franci elveţieni

E.D.
Companii #Sănătate /

Programul de Cooperare Elveţiano-Român a lansat, astăzi, două proiecte în valoare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor de urgenţă la nivel de prespital şi spital şi în unităţile de terapie intensivă pediatrică, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Programul de Cooperare Elveţiano-Român cu o valoare totală de 181 milioane de franci elveţieni se desfăşoară în perioada 2009 - 2019 şi are ca scop reducerea disparităţilor economice şi sociale dintre România şi restul statelor membre ale Uniunii Europene, precum şi a disparităţilor dintre regiunile României.

Parte din Fondului Tematic "Reforme în domeniul sănătăţii", cele două proiecte privind "Îmbunătăţirea calităţii serviciilor de urgenţă prespitaliceşti şi spitaliceşti, prin dezvoltarea şi implementarea unui program de formare" şi "Îmbunătăţirea calităţii serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică prin dezvoltarea şi implementarea unui program de formare" sunt anunţate astăzi în cadrul Centrului de Formare din cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor a Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca.

Proiectele se derulează în baza Acordului-cadru între Consiliul Federal Elveţian, reprezentat prin Agenţia Elveţiană de Dezvoltare şi Cooperare şi Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Sănătăţii.

La acest eveniment participă Excelenţa sa Jean-Hubert Lebet - Ambasadorul Elveţiei în România, Prof. Dr. Dorel Săndesc- Secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii, Şef de lucrări Dr. Raed Arafat - Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne şi Dr. Peter Gordon - expert internaţional. Discuţiile, moderate de domnul Thomas Stauffer - şeful Biroului pentru Contribuţia Elveţienă în România, vizează creşterea calităţii serviciilor medicale, prin îmbunătăţirea serviciilor din unităţile de terapie intensivă pediatrică şi a serviciilor de urgenţă la nivel de prespital şi spital. Cheia realizării acestor proiecte este utilizarea cunoştinţelor şi experienţelor acumulate pe parcursul cooperării de lungă durată dintre România şi Elveţia din perioada 1992-2008.

"De multă vreme, Elveţia susţine programe de cooperare de succes în România, mai ales în domeniul sănătăţii. Personal, sunt în situaţia foarte fericită de a putea afirma că România continuă să fie un partener serios, sigur şi de încredere", afirmă Excelenţa sa Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Elveţiei în România.

"Există o nevoie majoră pentru o reconsiderare a organizării şi funcţionării unităţilor de terapie intensivă pediatrică, precum şi a pregătirii personalului specializat. După ce, anul trecut, au fost introduse Acţiunile prioritare pentru pacienţii critici din secţiile de ATI, începând de anul acesta ne vom concentra pe formarea specialiştilor prin dezvoltarea atestatului pentru terapie intensivă", declară Prof. Dr. Dorel Săndesc, Secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS