Softbinator Technologies, companie românească ce furnizează servicii complete de dezvoltare produse software (management de produs, design de produs, dezvoltare
software, dezvoltare AI/ML şi marketing de produs), raportează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 6,4 milioane de lei în primul trimestru din 2025, potrivit unui comunicat emis redacţiei.
De asemenea, EBITDA a ajuns în primele trei luni la 0,9 milioane de lei, în timp ce profitul net a avut valoarea de 0,3 milioane de lei. Rezultatele financiare consolidate din primul trimestru al anului 2025 ale Softbinator Technologies sunt prezentate conform standardelor IFRS.
"Primul trimestru al anului 2025 a marcat pentru Softbinator un nou pas înainte în direcţia consolidării prezenţei noastre internaţionale. Am continuat extinderea echipelor în afara graniţelor României, adăugând în echipa Softbinator colegi din Bulgaria, Brazilia, Columbia şi Argentina. Această diversificare geografică ne permite astăzi să lucrăm mai aproape de fusul orar al clienţilor din Statele Unite, atât de pe Coasta de Est, cât şi de pe Coasta de Vest, şi să livrăm soluţii mai competitive. Privind către viitor, considerăm că cea mai mare provocare şi, totodată, oportunitate din industria noastră este adoptarea accelerată a tehnologiilor AI. Clienţii îşi doresc rezultate mai rapide şi mai eficiente, cu un consum redus de resurse. Ne aşteptăm ca această tendinţă să conducă la transformări profunde în structurile companiilor de IT şi în profilul specialiştilor necesari. În acest context, Softbinator îşi propune să investească atât în extinderea competenţelor echipelor sale, cât şi în dezvoltarea unor noi linii de
business adaptate acestei realităţi emergente", a declarat Daniel Ilinca, fondator şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al Softbinator Technologies.
Conform Softbinator Technologies, în primul trimestru din 2025, cifra de afaceri la nivelul grupului a înregistrat o scădere de 5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul contextului actual al industriei de IT şi al extinderii ciclurilor de vânzare, specifice companiilor mature vizate în prezent de Softbinator. În acelaşi timp, cheltuielile din exploatare au scăzut cu 8%, în principal ca urmare a planului de optimizare a costurilor grupului.
EBITDA şi profitul net au înregistrat uşoare scăderi în comparaţie cu T1 2025, în principal ca urmare a unui cost de 0,5 milioane de lei pentru rezilierea contractului de închiriere a sediului din Bucureşti.
Totuşi, mutarea în noul spaţiu va permite companiei o reducere cu aproximativ 1 milion de lei a cheltuielilor anuale cu chiria. Rezultatele din primul trimestru al anului 2025 la nivel consolidat, în format IFRS, includ performanţele înregistrate de Softbinator Technologies, [es-pres-oh], şi Digital Tailors.
La nivel individual, conform IFRS, Softbinator Technologies a înregistrat în primele trei luni ale anului o cifră de afaceri de 4,5 milioane de lei, o scădere cu 1% faţă de T1 2024. În plus, EBITDA s-a ridicat la 0,5 milioane de lei, o creştere de 22% comparativ cu perioada similară a anului precedent, în timp ce profitul net a ajuns la 21 de mii de lei, comparativ cu o pierdere de 22 de mii de lei în primul trimestru din 2024.
"De când m-am alăturat echipei Softbinator, am descoperit o companie antreprenorială adaptabilă, preocupată să adopte tehnologiile ce vor schimba fundamental modul în care se creează software. Reţeaua internaţională construită activ şi permanent de către Daniel este o sursă de oportunităţi de business ce permite companiei noastre să se dezvolte într-o perioadă de contracţie a industriei şi să se extindă pe pieţe noi.
Potrivit comunicatului, diferenţiatorul nostru principal este nivelul foarte ridicat de competenţe tehnice al dezvoltatorilor de software, care contribuie la creşterea cifrei de afaceri realizată cu clienţii existenţi şi să ne bucurăm de apreciere pe pieţele externe. Pentru a reuşi să fim mai competitivi pe pieţele existente şi să generăm business în zone geografice noi, am crescut departamentul de resurse umane şi am încheiat noi parteneriate cu recruiteri de pe 2 continente, măsuri care ne asigură accesul la talente de top din lume şi ne permit să ne menţinem în prima linie a avansului tehnologic", a adăugat Gabriela Mechea, CEO al Softbinator Technologies.
Opinia Cititorului