Softbinator Technologies semnează un parteneriat cu Facultatea de Matematică şi Informatică din Bucureşti

G.D.
Companii / 25 octombrie 2022

Softbinator Technologies semnează un parteneriat cu Facultatea de Matematică şi Informatică din Bucureşti

Softbinator Technologies (BVB: CODE), companie românească ce furnizează servicii complete de dezvoltare produse software (management de produs, design de produs, dezvoltare software, dezvoltare blockchain şi marketing de produs), anunţă semnarea unui parteneriat cu Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti, ce vizează susţinerea viitoarelor generaţii de programatori şi ingineri din România, conform unui comunicat remis redacţiei. Într-o primă etapă a acestui parteneriat, Softbinator Technologies a renovat şi dotat complet un laborator de informatică din cadrul facultăţii cu echipamente de ultimă generaţie.

"În cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti sunt numeroşi studenţi talentaţi, care au potenţialul ca în următorii ani să fie implicaţi în proiecte de IT&C care rezolvă problemele viitoare ale lumii. Pentru ca acest lucru să se întâmple, aceştia au nevoie ca în perioada studiilor să lucreze cu echipamente de ultimă generaţie care să le ofere libertatea tehnologică de a învăţa şi de a se acomoda cu echipamentele pe care le vor folosi în viitoarea carieră. La Softbinator dezvoltam produse software pentru companii inovatoare, prezente în cele mai competitive pieţe din lume, aşa cum este cazul Statelor Unite ale Americii, în special în Silicon Valley. Pentru a rămâne la acest nivel de vârf, căutam cei mai talentaţi viitori colegi, care au acel x-factor în dezvoltarea de software. Aceşti studenţi au nevoie de o pregătire similară cu ce găsim în universităţile de top, care trebuie să fie susţinute puternic inclusiv de mediul privat, pe modelul MIT, Stanford sau Harvard. Relaţia noastră cu Universitatea din Bucureşti - Facultatea de Matematică şi Informatică este una solidă, care se întinde pe o perioadă de peste 10 ani. Odată cu oficializarea acestei colaborări, ne angajăm să continuăm investiţiile în educaţia viitoarelor generaţii de programatori şi dezvoltatori. Acest sprijin va consta atât în achiziţionarea de echipamente de ultimă generaţie, cât şi în transferul de cunoştinţe realizat prin intermediul colegilor noştri, care susţin deja diverse cursuri în cadrul facultăţii", a declarat Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies.

Potrivit sursei citate, prima activitate din cadrul acestui parteneriat a avut loc la mijlocul lunii octombrie a acestui an, când Softbinator Technologies şi Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti au inaugurat un laborator de informatică de ultimă generaţie. Sala de lucru pentru studenţi a fost renovată complet, de la refacerea instalaţiei electrice, la înlocuirea integrală a mobilierului cu unul modern, precum şi echiparea acesteia cu 31 de staţii de lucru de tip iMac de ultimă generaţie. Compania estimează că valoarea finală a investiţiei în laboratorul de informatică se va ridica la minimum 85.000 de euro.

"Ne dorim ca acest parteneriat să reprezinte o cărămidă care stă la baza dezvoltării educaţiei, astfel încât să contribuim la dobândirea de către studenţi a unor competenţe şi aptitudini relevante pe piaţa muncii. Laboratorul este echipat cu cele mai performante echipamente (Apple), iar în spaţiul respectiv vor ajunge să predea inclusiv cei mai buni experţi din Softbinator, care vor avea misiunea de a forma noi generaţii de programatori şi dezvoltatori. Le mulţumesc doamnei decan şi domnului rector pentru încrederea acordată echipei noastre şi suntem convinşi că toate părţile implicate vor beneficia de pe urma acestei colaborări", a adăugat Daniel Ilinca.

"Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti are plăcerea de a oficializa parteneriatul cu Softbinator Technologies şi de a beneficia de experienţa sa în domeniul IT, fiind o companie listată, în continuă creştere şi cu prestigiu internaţional. Prin această colaborare, studenţii noştri vor avea şansa de a lucra cu echipamente de ultimă generaţie, precum şi de a învăţa de la specialişti activi în domeniu, creând o fereastră către activităţile unui jucător important pe piaţa de servicii de dezvoltare software şi dobândind competenţe şi cunoştinţe ce îi vor ajuta în viitoarele cariere. Dorim sa mulţumim echipei de la Softbinator Technologies şi domnului fondator şi CEO Daniel Ilinca şi sperăm să îndrumăm şi susţinem împreună tinerele generaţii ce vor modela viitorul IT, atât în România, cât şi global, printr-o colaborare de lungă durată şi reciproc avantajoasă", a remarcat Prof. Dr. Ioana Leuştean, decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică.

Parteneriatul dintre Softbinator şi Universitatea din Bucureşti - Facultatea de Matematică şi Informatică este unul pe termen lung şi vizează organizarea de activităţi didactice şi nedidactice, comune şi individuale, prin sprijinirea studenţilor în dobândirea de cunoştinţe avansate în domeniul informaticii. Activităţile vor include organizarea şi susţinerea de cursuri şi programe de tip academii pentru studenţi, sprijinirea activităţilor curriculare prin participarea specialiştilor Softbinator la orele de pregătire practică, precum seminare şi ore de laborator, dar şi organizarea de activităţi comune ale studenţilor cu specialişti din cadrul Softbinator Technologies. De asemenea, în cadrul parteneriatului vor fi susţinute activităţile de cercetare şi dezvoltare, promovarea şi aprofundarea unor tehnologii de mare interes atât pentru Facultatea de Matematică şi Informatică, dar şi pentru Softbinator Technologies.

"Noi, la Universitatea din Bucureşti, încurajăm tinerii să-şi exprime liber ideile şi îi ajutăm, prin intermedierea relaţiei lor cu mediul de afaceri, să le transforme în realitate. Doar împreună cu angajatorii putem contribui la profesionalizarea pieţei muncii, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional. Trebuie să pregătim studenţii împreună cu angajatorii lor, mulţi dintre studenţii noştri lucrând încă din timpul studiilor. Ne bucurăm că angajabilitatea la studenţii noştri înmatriculaţi la programele de licenţă oferite de cele 19 facultăţi este de peste 30%, iar pentru programele de master aceasta depăşeşte 70%. De altfel, Universitatea din Bucureşti este singura universitate românească prezentă în clasamentul mondial al universităţilor după angajabilitatea absolvenţilor - QS Graduate Employability Rankings 2022. Clasamentul poziţionează Universitatea din Bucureşti în top 500, reconfirmând, astfel, atât buna inserţie a absolvenţilor UB pe piaţa muncii, cât şi strânsa colaborare a instituţiei cu mediul de afaceri", a declarat Prof. Univ. Dr. Marian Preda, rectorul Universităţii din Bucureşti.

Softbinator Technologies este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 17 decembrie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul CODE. Compania are o capitalizare de piaţă de aproximativ 67 milioane de lei, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb