Când primii pacienţi cu simptome de Covid-19 au apărut luna trecută într-un spital regional românesc, a fost nevoie de un medic mai mult de 50 de apeluri pentru a ajunge la un epidemiolog local. Chiar şi atunci, în ciuda temerilor pe care coronavirusul le mătura în toată Europa, nimeni de la biroul de sănătate publică nu părea să înţeleagă gravitatea situaţiei, relatează Bloomberg.
Problema este acum prea clară, deoarece infecţiile survin - în multe cazuri în rândul personalului. Facilitatea este epicentrul izbucnirii ţării, care a înregistrat mai multe victime decât cele din Polonia, Ungaria şi Republica Cehă din apropiere.
"Niciuna dintre măsurile de siguranţă nu a fost respectată", a spus dr. Mircea Dinu Bordiniuc, chirurg plastic la spitalul din Suceava, care are un caz uşor de virus însuşi. "Ni s-a dat o mască de faţă pe zi, iar unii dintre colegii mei nici nu au primit asta. Unii pacienţi au fost eliberaţi fără a fi testaţi. Unii au fost pozitivi numai după ce au murit. A fost un lanţ de decizii proaste. "
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2020, 19:41)
Sistemul medical romanesc este imaginea clara a politicienilor nostri. Se pricep la toate in general si la nimic in special. Asta datorita politizarii sistemului medical pana la nivel sefi de sectii din spitale. Sistemul medical are nevoie de profesionisti de oameni dedicati nu de lasi care fug la prima pandemie cu un virus care nu afecteaza pe cei sanatosi. Toate cadrele medicale care si=au dat demisia sunt slab pregatite si au fost angajate pe pile. Foarte bine ca au plecat si ar fi bine sa nu mai revina niciodata in sistemul medical.
1.1. Astia (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Nebuni în data de 04.04.2020, 13:03)
De la Bloomberg sunt un fel de rade ciob de oala sparta ;) In timp ce aia din new york incarca camioanele frigorifice de cadavre