STUDIU QUINLAN AND ASSOCIATESAmenzile impuse de UE şi SUA băncilor vor depăşi 400 de miliarde de dolari până în 2020

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Autorităţile de reglementare din Statele Unite şi Europa le-au impus băncilor amenzi de 342 de miliarde de dolari din 2009 până acum, pentru conduită necorespunzătoare, inclusiv pentru încălcarea normelor de luptă împotriva spălării banilor, iar suma va depăşi, probabil, 400 de miliarde de dolari până în 2020, conform unui raport realizat de compania de consultanţă Quinlan and Associates din Hong Kong, citat de Reuters.

Analiza estimează că acest comportament al băncilor a şters 850 de miliarde de dolari din profiturile primelor 50 de bănci globale de la momentul izbucnirii crizei financiare, în 2008, sub forma deprecierilor, pierderilor din tranzacţii, amenzilor şi costurilor pentru conformarea la normele înăsprite.

Cea mai mare parte a noilor amenzi pentru aspecte de reglementare va fi aplicată băncilor regionale, inclusiv unor bănci chineze, a declarat Benjamin Quinlan, directorul executiv al Quinlan and Associates.

De amintit că în rândul băncilor regionale, Commonwealth Bank of Australia este acuzată de încălcare sistemică a normelor privind lupta contra spălării banilor şi finanţarea terorismului, astfel că ar putea suferi amenzi de miliarde de dolari.

În plus, Spania investighează managementul din Europa al Industrial & Commercial Bank of China, ca parte a unei probe extinse privind spălarea de bani prin sucursala din Madrid a gigantului bancar chinez.

"În pofida amplorii amenzilor care au fost aplicate până în prezent industriei bancare, credem că «baia de sânge» este departe de a fi depăşită", avertizează raportul, subliniind că băncile nu au reuşit să-şi schimbe modelul astfel încât să nu mai aibă comportamente necorespunzătoare.

Un studiu al firmei de recrutare Barclay Simpson arată că băncile internaţionale majore cheltuie între 900 de milioane şi 1,3 miliarde de dolari anual pe conformarea la normele împotriva infracţiunilor financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Legal Accelerators

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie