STUDIU QUINLAN AND ASSOCIATES Amenzile impuse de UE şi SUA băncilor vor depăşi 400 de miliarde de dolari până în 2020

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 septembrie 2017

Autorităţile de reglementare din Statele Unite şi Europa le-au impus băncilor amenzi de 342 de miliarde de dolari din 2009 până acum, pentru conduită necorespunzătoare, inclusiv pentru încălcarea normelor de luptă împotriva spălării banilor, iar suma va depăşi, probabil, 400 de miliarde de dolari până în 2020, conform unui raport realizat de compania de consultanţă Quinlan and Associates din Hong Kong, citat de Reuters.

Analiza estimează că acest comportament al băncilor a şters 850 de miliarde de dolari din profiturile primelor 50 de bănci globale de la momentul izbucnirii crizei financiare, în 2008, sub forma deprecierilor, pierderilor din tranzacţii, amenzilor şi costurilor pentru conformarea la normele înăsprite.

Cea mai mare parte a noilor amenzi pentru aspecte de reglementare va fi aplicată băncilor regionale, inclusiv unor bănci chineze, a declarat Benjamin Quinlan, directorul executiv al Quinlan and Associates.

De amintit că în rândul băncilor regionale, Commonwealth Bank of Australia este acuzată de încălcare sistemică a normelor privind lupta contra spălării banilor şi finanţarea terorismului, astfel că ar putea suferi amenzi de miliarde de dolari.

În plus, Spania investighează managementul din Europa al Industrial & Commercial Bank of China, ca parte a unei probe extinse privind spălarea de bani prin sucursala din Madrid a gigantului bancar chinez.

"În pofida amplorii amenzilor care au fost aplicate până în prezent industriei bancare, credem că «baia de sânge» este departe de a fi depăşită", avertizează raportul, subliniind că băncile nu au reuşit să-şi schimbe modelul astfel încât să nu mai aibă comportamente necorespunzătoare.

Un studiu al firmei de recrutare Barclay Simpson arată că băncile internaţionale majore cheltuie între 900 de milioane şi 1,3 miliarde de dolari anual pe conformarea la normele împotriva infracţiunilor financiare.

Comanda carte
danescu.ro
eximbank.ro
arsc.ro
fngcimm.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Mai. 2025
Euro (EUR)Euro5.0564
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4749
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9985
Gram de aur (XAU)Gram de aur476.1060

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
targulnationalimobiliar.ro
tibco.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
energyexpo.ro
antiquemarket.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb