Românii consideră că problemele de sustenabilitate actuale pot fi combătute în principal prin responsabilizarea cetăţenilor, reglementările guvernelor şi iniţiativele companiilor, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, la o privire mai atentă, observăm că schimbarea comportamentului oamenilor (76%) este percepută ca fiind cea mai importantă soluţie pentru a construi o societate sustenabilă, urmată de schimbarea atitudinii guvernelor (74%) şi de schimbarea mentalităţii companiilor (74%). Dacă ne referim la profilele consumatorilor, tinerii (Generaţia Z şi tinerii profesionişti) sunt cei mai sceptici, iar senorii pensionari, cei mai optimişti referitor la viabilitatea pe termen lung a soluţiilor măsurate, între cele două categorii înregistrându-se o diferenţă de aproximativ 20 procente.
Dacă ne referim la problemele de sustenabilitate din prezent, românii consideră distrugerea zonelor naturale ca fiind cea mai mare problemă cu care se confruntă ţara noastră (50%), şi a doua cea mai mare problemă la nivel global (38%), după poluarea aerului (42%).
Teama generalizată legată de distrugerea constantă a zonelor naturale şi de consecinţele acesteia asupra mediului şi calităţii vieţii îi determină pe 6 din 10 români să declare că în maximum 5 ani ar trebui dublate ca volum suprafeţele împădurite, se mai arată în comunicat.