Procedura de faliment a societăţii TELOR INVEST SRL, cu sediul în Bucureşti, Sector 6, str. Cetatea de Baltă nr. 102A, continuă sub supravegherea Carpat Insolv SPRL, lichidator judiciar desemnat prin hotărârea nr. 809/23.02.2022 a Tribunalului Bucureşti.
Dosarul nr. 42298/3/2017, aflat pe rolul Secţiei a VII-a Civile a Tribunalului Bucureşti, vizează falimentul în formă generală al societăţii, care a activat în domeniul lucrărilor de construcţii de drumuri şi autostrăzi (CAEN 4211). Unicul asociat este Fodor Mihai Alexandru, iar administrarea a fost asigurată de Dinu Cătălin Lucian.
În prezent, TELOR INVEST SRL figurează în mai multe litigii conexe falimentului. Cel mai relevant este cel dintre Municipiul Târgovişte şi Carpat Insolv SPRL, în calitate de lichidator judiciar, privind contestaţii la tabelul preliminar de creanţe. Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul formulat de Municipiul Târgovişte şi a dispus înscrierea acestuia în tabelul de creanţe cu suma de 3.314.110,73 lei, clasificată drept creanţă bugetară pură şi simplă.
Litigiul a avut ca obiect recalificarea sumelor datorate de debitoare în baza unui contract de lucrări şi a penalităţilor aferente. Prin decizia Curţii de Apel din 19 martie 2025, suma a fost recalculată şi admisă ca fiind certă şi exigibilă, în ciuda opoziţiei formulate de Unicom Holding SA, un alt creditor implicat în procedură.
Potrivit datelor financiare publicate pentru anul 2024, TELOR INVEST SRL nu a desfăşurat activitate economică, raportând o cifră de afaceri zero şi niciun venit sau cheltuială înregistrată. Cu toate acestea, societatea deţinea active circulante în valoare de 13.594.399 lei, în principal sub formă de creanţe (13.159.020 lei), şi avea datorii totale de 40.248.598 lei. Capitalurile proprii sunt negative, în sumă de -30.404.029 lei, iar compania nu a avut angajaţi declaraţi.
Lichidatorul judiciar a mai raportat că, în perioada mai-iunie 2025, a suportat din fonduri proprii cheltuieli de administrare în cuantum de 430 lei, urmând a fi decontate din averea debitorului. Onorariul aferent aceleiaşi perioade a fost de 4.760 lei, conform decontului depus.
Procedura de faliment a TELOR INVEST SRL se află în etapa de clarificare a masei credale şi de soluţionare a litigiilor conexe, urmând ca în perioada următoare să se stabilească eventualele disponibilităţi pentru plata creditorilor, în funcţie de recuperarea activelor şi rezultatul acţiunilor în instanţă.
Opinia Cititorului