Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Tranşa pentru investitorii instituţionali din oferta Purcari, subscrisă integral

Ziarul BURSA #Companii /

Tranşa pentru investitorii instituţionali din oferta Purcari, subscrisă integral

Investitorii instituţionali au subscris integral tranşa de 90% care le era dedicată din oferta publică a Purcari Wineries, potrivit unor surse din piaţă, în condiţiile în care micii investitori îşi acoperiseră segmentul dedicat, încă de săptămâna trecută.

De altfel, ieri, tranşa investitorilor de retail era subscrisă de peste două ori, la preţul maxim de 28 de lei/unitate.

Cotaţia ofertei se va stabili, însă, în funcţie de subscrierile instituţionalilor. Astfel, oferta se va încheia astăzi, preţul urmând să fie cuprins în intervalul cuprins între 19 şi 28 de lei, care evaluează întreaga companie între 80-120 de milioane de euro.

Specialiştii din piaţa vinului au considerat că, în acest interval, acţiunile producătorului de vinuri din Moldova, Purcari, ar fi supraevaluate, în timp ce brokerii din piaţa de capital văd rezultatele financiare ale companiei drept principalul element ce face titlurile atractive pentru investitori. Totodată, aceştia au atras atenţia asupra existenţei unei pierderi de circa 14 milioane de dolari, ceea ce va face ca societatea să nu distribuie dividende până când aceasta nu va fi acoperită.

Purcari a înregistrat o rată medie de creştere a veniturilor de 34% în perioada 2014 - 2016. Nivelul creşterii s-a menţinut în primele nouă luni ale anului 2017, în care compania a crescut cu 35% pe an.

Purcari Wineries nu îşi va majora capitalul social în cadrul ofertei publice şi nu va primi niciun fel de fonduri rezultate din ofertă, conform anunţului companiei.

În prezent, societatea este deţinută de Horizon Capital (prin Lorimer Ventures Limited), în proporţie de 63,55%, International Finance Corporation, cu 6,41%, Victor Bostan (fondatorul şi director general al Purcari, prin Amboselt Universal), cu 30,03%. Prin ofertă, Horizon Capital intenţionează să îşi reducă deţinerea la 22,69%, IFC, la 3,27%, iar Victor Bostan, la 25,03%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS