Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Trei focare de pestă porcină africană, confirmate în judeţul Galaţi

D.D.
Miscellanea /

Trei focare de pestă porcină africană, confirmate în judeţul Galaţi

Trei focare noi de pestă porcină au fost confirmate în judeţul Galaţi, în exploataţii de la marginea localităţilor Independenţa, Şerbeştii Vechi (Şendreni) şi Frumuşiţa. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit şi a decis sacrificarea a 57 de porci din gospodăriile afectate.

"Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit aseară pentru a aproba Planurile de măsuri la suspiciunea de pestă porcină africană ca urmare a focarelor identificate în exploataţii de la marginea localităţilor Independenţa, Şerbeştii Vechi (Şendreni) şi Frumuşiţa. S-a decis, astfel, uciderea suinelor din aceste exploataţii (Independenţa - 47, din care 14 tineret; Şerbeştii Vechi - 3; Frumuşiţa - 7) şi plasarea gospodăriilor sub supraveghere oficială", au transmis, miercuri, reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Autorităţile au decis interzicerea mişcării porcinelor în interiorul sau exteriorul exploataţiilor, interzicerea pătrunderii persoanelor străine în exploataţii, interzicerea ieşirii din exploataţii a cărnii, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte sau materiale, astfel încât să se minimizeze riscul propagării peste porcine africane.

De asemenea, pentru limitarea răspândirii bolii, se interzice organizarea de târguri de păsări şi animale.

"Toţi porcii din aceste localităţi vor fi ţinuţi închişi în curţi, fără acces la păşunat sau bălţi, pentru a împiedica contactul porcilor sălbatici cu cei domestici. Cazurile de îmbolnăvire sau moarte vor fi anunţate imediat medicului veterinar, iar în situaţia în care se descoperă cadavre de porci în locuri publice cetăţenii trebuie să anunţe medicul veterinar fără întârziere", a mai transmis Prefectura Galaţi.

Pesta porcină africană nu se transmite la om, dar poate avea un impact social şi economic major.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS