ZIARUL BURSA

31 ianuarie 2018
Ediţia din 05.12.2024
Piperea urmează exemplul lui Steven van Groningen

CONSUMATORII ÎI CER AUDIENŢĂ LUI IOHANNIS Piperea urmează exemplul lui Steven van Groningen

E.O.Bănci-Asigurări / 31 ianuarie 2018

Avocatul Gheorghe Piperea, preşedintele Asociaţiei Parakletos, s-a gândit să-i solicite preşedintelui Klaus Iohannis o audienţă pentru discutarea pe marginea practicii neunitare din justiţie privind procesele clienţilor cu băncile.

Este binecunocută practica companiilor străine prezente în România ca, atunci când întâmpină vreo problemă, să-şi trimită şeful la întâlniri stabilite cu oficialităţi ale statului, de la preşedinte de ţară, la premier sau guvernator BNR, pentru a-şi expune punctul de vedere. Foarte rar, aceştia sunt refuzaţi de autorităţile române.

Preluând obiceiul multinaţionalelor, Gheorghe Piperea, care reprezintă un număr important de clienţi bancari, va înregistra astăzi cererea de audienţă la Klaus Iohannis pe subiectul dării în plată.

"În cei aproape cinci ani de la investirea mea ca responsabil în sectorul investiţiilor şi instrumentelor financiare, se poate observa cu ochiul liber că două au fost principiile avute în vedere: eliminarea oricăror bariere şi reducerea costurilor pieţei de capital", declară Mircea Ursache.

SIF-URILE SI FONDUL PROPRIETATEA / MIRCEA URSACHE, VICEPREŞEDINTELE ASF:  "Nu susţin niciun demers privind impozitarea returnărilor de capital"

Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2018

Reporter: Care este stadiul legii Fondurilor de Investiţii Alternative (FIA) şi care vor fi principalele prevederi?

Mircea Ursache:La acest moment proiectul de act normativ privind reglementarea fondurilor de investiţii alternative în România a fost elaborat de către direcţia de specialitate din cadrul SIIF - ASF, urmând să fie supus aprobării Consiliului ASF pentru transmiterea acestuia la Ministerul Finanţelor Publice, în vederea promovării respectivului proiect de act normativ şi a iniţierii procesului de avizare interministerială.

Claudiu Doroş: "Ne dorim noi listări şi noi sectoare reprezentate la BVB, ceea ce ar asigura posibilităţi sporite de diversificare a portofoliului de active, cu implicaţii pozitive semnificative în ce priveşte calitatea acestuia, randamentele aşteptate şi managementul riscurilor asociate fiecărei clase de active".

SIF-URILE SI FONDUL PROPRIETATEA / CLAUDIU DOROŞ, SIF MOLDOVA: "Plănuim să menţinem o politică de dividend predictibilă"

Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2018

Reporter: Cum a evoluat SIF Moldova, în 2017, având în vedere că ASF a avizat conducerea cu o mare întârziere faţă de momentul alegerilor?

Claudiu Doroş: Rezultatele estimate pentru anul 2017 atestă depăşirea indicatorilor financiari bugetaţi (fig.1.), performanţă care se reflectă în beneficiile acţionarilor şi care reprezintă premise favorabile pentru susţinerea strategiilor investiţionale pe direcţiile prezentate în "Declaraţia de politici investiţionale 2014 - 2018".

"Lichiditatea redusă de la BVB se transpune în dificultăţi de investire"

SIF-URILE SI FONDUL PROPRIETATEA / NICU BUICĂ, SAI MUNTENIA INVEST: "Lichiditatea redusă de la BVB se transpune în dificultăţi de investire"

Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2018

Reporter: Cum a evoluat SIF Muntenia în 2017?

Nicu Buică:Anul ce tocmai s-a încheiat a fost pentru SIF Muntenia, din punct de vedere al cifrelor, chiar prolific, aş putea spune: activul net al societăţii a înregistrat o creştere de peste 16%, activul total a evoluat substanţial - peste 14%, iar evoluţia bursieră a acţiunii SIF4 a avut o curbă ascendentă, rezultând astfel o scădere importantă a discont-ului între VUAN şi preţurile de tranzacţionare.

"Una din problemele cu care se confruntă societatea este efortul managementului societăţii de a asigura echilibrul optim între sumele alocate investiţiilor şi sumele necesare plăţii dividendelor urmare a dorinţei acţionarilor de a distribui anual dividende cât mai ridicate, cu toate că în fiecare an suma alocată dividendelor a reprezentat un procent important din profitul net realizat", a declarat Tudor Ciurezu.

SIF-URILE SI FONDUL PROPRIETATEA / TUDOR CIUREZU, SIF OLTENIA: "Nu este oportună o eventuală valorificare a pachetului din BCR, până la finalizarea litigiilor"

Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2018

Reporter: Cum a evoluat SIF Oltenia, în 2017?

Tudor Ciurezu:SIF Oltenia SA a avut în opinia noastră o evoluţie bună în cursul anului 2017. Astfel, activul net, principalul indicator care denotă performanţele societăţii, a crescut cu 18% faţă de decembrie 2016. Această apreciere demonstrea­ză calitatea portofoliului adminis­trat.

"Nu mai durează mult şi acţionarii «instituţionali - vulture» ai FP vor reuşi exit-ul total prin lichidare"

SIF-URILE SI FONDUL PROPRIETATEA / GHEORGHE PIPEREA: "Nu mai durează mult şi acţionarii «instituţionali - vulture» ai FP vor reuşi exit-ul total prin lichidare"

Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2018

Reporter: Care este opinia dumneavoastră cu privire la faptul că Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, a ales să ofere acţionarilor bani din reduceri de capital, în loc să dea dividende?

Gheorghe Piperea: Cred că este o operaţiune de optimizare fiscală din care câştigă acţionarii instituţionali ai Fondului şi pierd Statul român, acţionarii nesemnificativi ai Fondului, foştii proprietari de imobile naţionalizate şi piaţa de capital (care, în acest ritm, va rămâne fără cea mai mare societate listată).

 "Costurile băncilor de la noi - mult mai mari decât cele din afara ţării"

BOGDAN CHIRIŢOIU:  "Costurile băncilor de la noi - mult mai mari decât cele din afara ţării"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 31 ianuarie 2018

Consiliul Concurenţei va finaliza, în prima parte a acestui an, primul mare caz din industria financiară, a anunţat, ieri, preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu. Domnia sa a precizat că este vorba despre o investigaţie în care suspectează încălcarea legii, printr-un presupus schimb de informaţii între marile companii care vând RCA şi în care sunt implicate firme de leasing şi bănci care deţin astfel de societăţi.

Conturi blocate pentru unii investitori în Bitcoin

ÎN VEDEREA RAPORTĂRII CĂTRE OFICIUL PENTRU SPĂLAREA BANILOR Conturi blocate pentru unii investitori în Bitcoin

Bănci-Asigurări / 31 ianuarie 2018

Actualizare 11:05 Banca Naţională a României a precizat că nu a dispus nicio blocare de conturi pentru cei care tranzacţionează moneda virtuală Bitcoin.

-------

Banca Naţională a României (BNR) a dispus blocarea conturilor celor care tranzacţionează moneda virtuală Bitcoin, în vederea raportării provenienţei banilor către Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, potrivit unor surse din piaţă. Acestea arată că cei care au făcut tranzacţii cu Bitcoin trebuie să dovedească provenienţa banilor - fie din tranzacţii, fie din minarea criptomonedei.

Avem un personaj... ne trebuie un autor

Cornel CodiţăEditorial / 31 ianuarie 2018

Cornel Codiţă

Ciudat lucru, cum un produs al politicii noastre care musteşte de autentic şi autohton, Liviu Dragnea, nu se aşează cîtuşi de puţin în tipologia caragialiană!

Listarea Elvila pe AeRO, aprobată de BVB

Listarea Elvila pe AeRO, aprobată de BVB

(A.A.)Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2018

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a aprobat listarea companiei Elvila, al cărei acţionar majoritar este Viorel Cataramă, pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO. Un anunţ oficial nu a fost publicat pe site-ul bursei, însă BVB a transmis o invitaţie la evenimentul de listare a companiei, pentru 1 februarie.

"Capitalul autohton se dezvoltă mai bine acolo unde sunt firme străine"

CRISTIAN PÂRVAN, PREŞEDINTELE PIAROM: "Capitalul autohton se dezvoltă mai bine acolo unde sunt firme străine"

E.O.Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2018

Capitalul autohton se dezvoltă mai bine acolo unde sunt şi firme străine, este de părere Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM). Domnia sa ne-a spus că mediul de afaceri românesc nu a cerut niciodată ca firmele străine să dispară, ci ca discriminarea fiscală între societăţile autohtone şi cele cu acţionari străini să înceteze.

Guvernul pregăteşte trecerea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc la Ministerul Finanţelor

VOCI Guvernul pregăteşte trecerea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc la Ministerul Finanţelor

Av. prof. dr. Marius PanteaCompanii / 31 ianuarie 2018

Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc a apărut cu greu în aprilie 2013, pe firmamentul instituţiilor de stat specializate pe un domeniu care este denumit "industria mută". Încă de la apariţie, au fost voci, unele avizate, altele interesate şi altele, pe care nu dorim să le definim aici, care au susţinut cu tărie că acest organism se va desfiinţa foarte repede, pe motiv că "păcănelele trebuie să dispară", "Oficiul a fost creat pentru persoana X", "nu se justifică o cheltuială cu această instituţie" etc.

Blackstone vrea o participaţie majoritară la o divizie Thomson Reuters

Blackstone vrea o participaţie majoritară la o divizie Thomson Reuters

Internaţional / 31 ianuarie 2018

Fondul american de investiţii Blackstone Group poartă discuţii pentru preluarea unui pachet de aproximativ 55% din acţiunile diviziei Financial & Risk a grupului Thomson Reuters Corp., pentru o sumă de peste 17 miliarde de dolari (13,74 miliarde euro), au declarat, pentru Reuters, mai multe surse apropiate situaţiei, conform Agerpres.

Dan Popovici

DAN POPOVICI, OTP ASSET MANAGEMENT: "Ne aşteptăm ca Guvernul să solicite şi în 2018 dividende mari de la companiile de stat"

(A.I.)Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2018

Oficialii OTP Asset Management se aşteaptă ca şi în acest an Guvernul să solicite dividende mari de la companiile la care statul este acţionar majoritar, fiind posibil ca acesta să ceară chiar dividende suplimentare, a afirmat, ieri, Dan Popovici, director general OTP Asset Management, în cadrul unei conferinţe de presă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

SIF-URILE SI FONDUL PROPRIETATEA / S.T.E.A.M. - PLANUL DE ACŢIUNI PENTRU OBŢINEREA STATUTULUI DE PIAŢĂ EMERGENTĂ BVB a eşuat în obţinerea statutului de piaţă emergentă, şi de la MCSI, şi de la FTSE Russell

Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2018

BVB a anunţat, acum câţiva ani, că vrea să obţină statutul de piaţă emergentă, cel mai des invocând agenţia MSCI drept evaluator al perfomanţelor Bursei. După ce, în 2015, agenţia de rating MSCI nu a inclus BVB pe lista scurtă în vederea...

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3444
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0043
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.7351

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
contragarantare.ro
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo