Marcată, anual, la 29 noiembrie, Ziua internaţională a solidarităţii cu poporul palestinian (International Day of Solidarity with the Palestinian People) a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 1977, în baza rezoluţiei 32/40 B din 2 decembrie.
Alegerea datei de 29 noiembrie a fost determinată de semnificaţia sa pentru poporul palestinian, se precizează pe site-ul ONU. În această zi a anului 1947, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat rezoluţia 181 (II) referitoare la împărţirea Palestinei. Rezoluţia stabilea divizarea teritoriului palestinian şi crearea a două state, unul evreu şi celălalt arab, în timp ce oraşul Ierusalim era pus sub administraţia ONU, ca zonă cu un regim internaţional special ("corpus separatum").
Problema palestiniană s-a aflat permanent în atenţia ONU şi a Consiliului de Securitate.
La 1 decembrie 2005, prin Rezoluţia 60/37, Adunarea Generală a solicitat Comitetului pentru Exercitarea Drepturilor Inalienabile ale Poporului Palestinian şi Diviziei pentru Drepturile Palestinienilor ca, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei internaţionale a solidarităţii cu poporul palestinian, să continue organizarea anuală a unei expoziţii pe tema drepturilor palestinienilor sau a unui eveniment cultural, în colaborare cu Misiunea permanentă ONU de observare a Palestinei. Totodată, Adunarea Generală a încurajat statele membre să continue să ofere un larg sprijin şi să promoveze marcarea acestei zile.
Anul trecut, Ziua internaţională a solidarităţii cu poporul palestinian a fost marcată în contextul celebrării anului 2014 ca Anul internaţional al solidarităţii cu poporul palestinian, proclamat de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite prin Rezoluţia A/68/12 din 26 noiembrie 2013.
Această zi, consacrată poporului Palestinian, mai este cunoscută şi sub numele de Ziua solidarităţii.