Analiză mediaTRUST: Sporturile în luna aprilie, mai puţin prezente în atenţia publică

S.B.
Sport / 29 mai 2023

Analiză mediaTRUST: Sporturile în luna aprilie, mai puţin prezente în atenţia publică

MediaTRUST prezintă vizibilitatea în media a tuturor Federaţiilor Sportive din România, de la 1 - 30 aprilie 2023.

Mediatizarea Federaţiei Române de Fotbal a scăzut cu 40% în luna aprilie faţă de luna martie.

În luna aprilie, s-a înregistrat o scădere în mediatizarea sporturilor în mass-media din România. În ciuda faptului că fotbalul a continuat să domine peisajul mediatic, FRF a fost menţionată într-un număr mult mai mic de materiale jurnalistice, cu 6.612 de articole în aprilie, comparativ cu peste 11.000 în martie. Un moment important în mediatizarea FRF a fost reprezentat de Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal, care a avut loc pe 26 aprilie şi a generat peste 640 de articole în presă. Preşedintele Răzvan Burleanu a anunţat un buget record pentru FRF, cu estimări de venituri de peste 31 de milioane de euro pentru anul curent. Alte subiecte de interes mediatizate au fost despărţirea de antrenorii Alexandru Pelici şi Daniel Mogoşanu, care au pregătit echipele naţionale de juniori sub 19 ani, respectiv sub 18 ani. Contractele celor doi tehnicieni au expirat la sfârşitul lunii aprilie, aceştia solicitând să nu li se prelungească angajamentele. De asemenea, au fost acoperite declaraţiile lui Gigi Becali despre corupţia din fotbal.

În ceea ce priveşte mediatizarea Federaţiei Române de Handbal, aceasta a urcat pe poziţia a doua în luna aprilie, fiind menţionată în 471 de materiale jurnalistice. Majoritatea articolelor s-au concentrat pe naţionala de handbal a României, care a obţinut o victorie semnificativă împotriva Portugaliei, cu scorul de 35-20, într-un meci important pentru calificarea la Campionatul Mondial de handbal, ce va avea loc în Danemarca, Norvegia şi Suedia în perioada 29 noiembrie - 17 decembrie.

Nataţia a revenit în topul celor mai mediatizate sporturi, ocupând poziţia a treia, cu 426 de materiale în presă, faţă de locul 11 ocupat în luna martie. Această creştere a mediatizării vine în urma inaugurării bazinului olimpic ultramodern de la Piteşti, un proiect care a implicat o investiţie de 1,7 milioane de euro şi care a fost finalizat înainte de termenul stabilit iniţial. De asemenea, performanţele lui David Popovici la Campionatele Naţionale de înot, unde a obţinut titlurile naţionale la probele de 50 m liber şi 100 m spate, au contribuit la creşterea interesului media pentru nataţie.

Gimnastica menţine poziţia a patra în topul mediatizării, cu un vârf al vizibilităţii pe 27 aprilie, când conducerea Federaţiei Române de Gimnastică şi-a prezentat demisia în bloc, în urma unei şedinţe tensionate. Pe locul cinci în clasamentul mediatizării sporturilor se află Federaţia Română de Baschet, menţionată în 285 de materiale, urmată de Tenis, cu 256 de materiale.

Canotajul a urcat de pe poziţia a 13-a direct pe locul 7, fiind menţionat în 203 de materiale în luna aprilie. Totodată, Federaţia Română de Lupte a înregistrat o creştere de două poziţii, ajungând la 194 de materiale, faţă de cele 164 înregistrate în luna anterioară. Un moment de înaltă vizibilitate pentru această federaţie a fost înregistrat pe 21 aprilie, când Alexandra Anghel a obţinut medalia de aur la Campionatele Europene de Lupte de la Zagreb. Federaţia Română de Automobilism Sportiv se situează pe poziţia a noua în clasament, cu 189 de materiale, iar Federaţia Română de Rugby îşi menţine poziţia în top 10, fiind menţionată în 172 de materiale în luna aprilie.

Federaţia Română de Tenis de masă s-a remarcat în clasamentul lunii aprilie printr-o ascensiune semnificativă, înregistrând o creştere de 7 poziţii şi ajungând pe locul 11. Performanţa a fost evidenţiată de cele 142 de menţiuni în media. De asemenea, Federaţia Română de Haltere a surprins prin progresul înregistrat în clasament, depăşind poziţiile inferioare ocupate în luna martie şi stabilindu-se pe locul 12, cu nu mai puţin de 142 de apariţii în presă. Culturismul şi Fitness-ul ocupă poziţia 13 în top, cu 140 de materiale monitorizate, în timp ce Şahul a coborât de pe locul 7 pe poziţia 14, fiind menţionat în 128 de articole. Într-o evoluţie similară, Federaţia Română de Hochei pe gheaţă a reuşit să urce rapid în clasament, trecând de pe poziţiile de coadă până pe locul 15 în luna aprilie. Federaţia Română de Ciclism s-a situat pe locul 16, fiind menţionată în 119 materiale, în timp ce Federaţia Română de Volei ocupă poziţia 17, cu 110 menţiuni în presă. Federaţia Română de Box şi Federaţia Română de Atletism împart locul 18 în clasament, ambele fiind citate în 103 materiale. Poziţia 20 este ocupată de Federaţia Română de Scrimă, înregistrând 96 de menţiuni în luna aprilie.

Mediatizarea celorlalte Federaţii sportive din România în luna aprilie.

Federaţia Română de Oină se evidenţiază prin prezenţa sa în 83 de materiale jurnalistice, la fel ca şi Federaţia Română de Karate şi Federaţia Română de Judo. De asemenea, Federaţia Română de Gimnastică Ritmică a fost menţionată în 57 de materiale, în timp ce Federaţia Română de Polo a avut referinţe în 54 de materiale. La un pas de ele se află şi Federaţia Română de Orientare, cu 42 de menţiuni. O creştere semnificativă a fost înregistrată de Federaţia Română de Motociclism, care a fost citată în 40 de materiale, comparativ cu cele 26 din luna martie. În acelaşi timp, Federaţia Română de Tir cu Arcul îşi menţine poziţia în clasament, fiind menţionată în 37 de articole, iar Federaţia Română de Dans Sportiv în 35 de materiale. Comitetul Naţional Paralimpic şi Federaţia Română de Scrabble se situează la egalitate, cu un număr de 34 de menţiuni în mass-media în perioada monitorizată de mediaTRUST.

În timpul perioadei monitorizate, următoarele federaţii sportive din România au înregistrat un număr de menţiuni în mass-media cuprins între 28 şi 10, plasându-se în partea de jos a clasamentului: Federaţia Română de Taekwon-do ITF şi Federaţia Română de Tir Sportiv au fost menţionate în fiecare în 28 de articole. Urmează Federaţia Română de Kaiac Canoe şi Federaţia Română de Karting, cu câte 22 de materiale în care au fost menţionate. Alte federaţii enumerate în ordine descrescătoare sunt Federaţia Română de Darts (21 menţiuni), Federaţia Română de Squash (19), Federaţia Română de Arte Marţiale (18 menţiuni), Federaţia Ecvestră Română (18), Federaţia Română de Yachting (17), Federaţia Română de Arte Marţiale de Contact (16), Federaţia Română de Bowling (16), Federaţia Română de Triatlon (15), Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă şi Federaţia Română de Hochei pe Iarbă (ambele cu 14 menţiuni), Federaţia Română de Pangration Athlima şi Federaţia Română de Sambo (ambele cu 13 menţiuni). Federaţia Română de Schi Biatlon (12) se situează la egalitate cu Federaţia Română de Bob şi Sanie, iar Baseball-ul şi Softball-ul a avut 11 materiale în care a fost menţionat. Federaţia Română de Snooker şi Federaţia Aeronautică Română, Federaţia Română de Patinaj, Federaţia de Minifotbal din România, Backgammon-ul şi Wushu Kungfu au înregistrat fiecare 10 menţiuni în mass-media.

Pe ultimele locuri în clasament, cu mai puţin de 10 menţiuni în mass-media în cursul lunii aprilie, se află următoarele federaţii sportive din România, în ordinea numărului de materiale jurnalistice în care au fost menţionate: Federaţia Română de Powerlifting (9 menţiuni), Federaţia Română de Popice (9), Federaţia Română de Badminton (7), Modelism (5), Vovinam Viet-Vo-Dao (4), Cricket (2), Taewkwondo WT (2), Pescuit Sportiv (1) şi Chanbara (1).

Federaţiile de Radioamatorism, Bridge, Golf, Aikido şi Fotbal Tenis CAJ nu au înregistrat menţiuni în mass-media în cursul lunii aprilie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb