Abonament gratuit

ANUL ACESTA, ÎN ŢARA NOASTRĂ :Turiştii au cheltuit 288 milioane euro pe terapii balneare

S.M.
Miscellanea /

Turiştii au cheltuit 288 milioane euro pe terapii balneare

Peste 1,8 milioane de turişti au cheltuit în jur de 288 de milioane de euro, în acest an, pe tratamente şi terapii balneare în staţiunile de profil din ţara noastră, preţul mediu al unui sejur de sănătate fiind de 797 de lei/persoană, potrivit analizei realizate de Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR) şi de platforma din domeniul wellness - despreSpa.ro.

Voucherele de turism au fost cele care au impulsionat creşterea pieţei de sănătate, recuperare şi prevenţie din România.

Pe de altă parte, la nivel de relaxare, peste 780.000 de oameni au investit peste 25,9 milioane de euro pentru starea lor de bine.

Anul trecut, piaţa spa a crescut cu aproximativ 10% faţă de 2017, când totalul acesteia a fost de 24,4 milioane de euro, în creştere cu 16,2% faţă de 2016, dintre care 8,8 milioane euro provin din terapii spa de relaxare (exclusiv de relaxare - nu sunt incluse aici terapiile pentru slăbire - masaje anticelulitice sau alte terapii de beauty).

În 2018, piaţa balneo & spa din România a generat o cifră de afaceri de aproximativ 314 milioane de euro.

"Publicul este din ce în ce mai numeros, ceea ce obligă la creşterea calităţii serviciilor în spa. Românii care frecventează centrele spa sunt o categorie premium de clientelă - atât financiar, cât şi din punct de vedere al culturii şi preocupărilor. Sunt oameni educaţi, cu un venit peste medie. Preponderent, ei au job-uri în diverse corporaţii", susţin reprezentanţii celor două organizaţii.

OPTBR a fost înfiinţată în 1993 cu scopul principal de susţinere a promovării şi dezvoltării turismului balnear, promovării pe plan intern şi internaţional a patrimoniului balnear şi a relaţiilor cu autorităţile locale şi centrale.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Adica turistii bugetari.

    1. Bugetarii nici măcar nu sunt turiști. Ei trebuie sa "cheltuie" pomenile statului socialist.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS