Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

ANUL ACESTA:OTP Bank România, profit consolidat ajustat după impozitare de 53,6 milioane lei

I.T.
Bănci-Asigurări /

OTP Bank România, profit consolidat ajustat după impozitare de 53,6 milioane lei

OTP Group anunţă rezultatele financiare pentru prima jumătate a anului 2019. Conform raportului publicat la Budapesta, în care rezultatele băncii sunt prezentate consolidat, ajustate în conformitate cu standardele de raportare ale Grupului, OTP Bank România a înregistrat un profit consolidat ajustat după impozitare de 53,6 milioane lei (3,6 miliarde HUF), cu 164% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Volumul creditelor performante, ajustat la cursul de schimb, a crescut cu 17% de la an la an, susţinut de o creştere robustă a creditelor de tip imobiliar, din partea IMM-urilor şi a unei dinamici pozitive a segmentului corporate. Segmentul corporativ a fost principalul motor al creşterii, cu un avans de 14% faţă de 2018. Segmentul retail a contribuit la creştere cu un plus de 16% faţă de anul precedent.

În ceea ce priveşte vânzarile de credite noi, volumele de credite imobiliare acordate s-au dublat în primul semestru din 2019 compartiv cu perioada similară a anului trecut, iar soldul creditelor performante a crescut cu 16% de la an la an, în timp ce vânzările de credite de nevoi personale a crescut moderat cu 1%.

Costurile totale de risc din primul semestru s-au ridicat la 31,3 milioane lei (2,1 miliarde HUF), scăzând cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, variaţie datorată îmbunătăţirii semnificative a calităţii portofoliului de credite ipotecare.

Soldul depozitelor ajustat la cursul de schimb valutar a crescut cu 26% faţă de semestrul I al anului 2018 şi cu 10% de la începutul anului. Creşterea a fost susţinută de intrările din retail (+8% YTD) şi mai ales corporaţii (+14% YTD). Activele totale ale băncii au atins 12,27 miliarde lei (838 miliarde HUF), marcând o majorare de 10% faţă de începutul anului.

Pe parcursul primului semestru din 2019 volumul creditelor neperformante a continuat să scadă cu 34,1% de la an la an. Rata DPD90+ a scăzut la 5,6%, de la 9,3%, nivel înregistrat în semestrul I din 2018. Volumul creditelor aflate în stadiul 3 de depreciere, conform reglementărilor IFRS 9, a scăzut de la 9,6% la 8,9% raportat la totalul creditelor brute, de la trimestru la trimestru, atingând 831,7 milioane lei (56,8 miliarde HUF) la sfârşitul trimestrului doi.

Ȋn conformitate cu reglementările locale, activele băncii au fost de 11,78 miliarde lei, iar profitul după impozitare a fost de 24,8 milioane lei. Rata de adecvare a capitalului băncii a scăzut uşor la 17,11%, cu 7 bps faţă de trimestrul anterior.

OTP Group a înregistrat în prima jumătate a anului 2019 un profit ajustat de 3 miliarde lei (632 milioane EUR, 202,6 miliarde HUF), o creştere de 19% de la an la an. Subsidiarele care au contribuit cel mai mult la acest volum sunt OTP Core din Ungaria (97,3 miliarde HUF/ 304 milioane EUR), DSK Bank din Bulgaria (34,2 miliarde HUF/ 107 milioane EUR), Croaţia (17,4 miliarde HUF, 54 milioane EUR), Ucraina (16 miliarde HUF/ 50 milioane EUR) şi Rusia (13,9 miliarde HUF/ 43 milioane EUR).

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înţelege nevoile clienţilor şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare. Banca ocupă locul 9 după active în clasamentul jucătorilor bancari din România, din septembrie 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie