Asociaţia Federală a Industriei Germane (BDI) a anunţat marţi că se aşteaptă ca cea mai mare economie a Europei să înregistreze în acest an un avans de 3,5%, după o cădere de aproape 5% în 2020, dar a avertizat că nu va putea reveni la nivelul de dinaintea pandemiei până anul viitor, cel mai devreme, transmite Reuters, citat de Agerpres.
Prognoza BDI este mai puţin optimistă decât estimările Guvernului de la Berlin, publicate în luna octombrie a anului trecut, conform cărora Produsul Intern Brut al Germaniei va înregistra în acest an o relansare de 4,4%.
Preşedintele BDI, Siegfried Russwurm, a apreciat că economia germană nu va putea reveni la nivelul anterior crizei în 2021, din cauza celui de-al doilea val al pandemiei. "Însă există şanse să facă acest lucru în prima jumătate a anului 2022", a adăugat Russwurm.
Oficiul federal de statistică va da joi publicităţi o estimare preliminară cu privire la evoluţia PIB-ului în 2020. La finele acestei luni, Guvernul de la Berlin îşi va revizui şi el estimările privind evoluţia PIB-ului în 2021.
Potrivit BDI, industria germană orientată spre export va impulsiona revenirea economiei în acest an, în condiţiile în care perspectivele privind evoluţia economiei mondiale s-au îmbunătăţit. Asociaţia Federală a Industriei Germane prognozează că exporturile primei economii europene vor creşte cu 6% în acest an după ce au scăzut cu aproape 11% în 2020.
"Alegerea lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al SUA facilitează adoptarea unor soluţii unilaterale şi iniţiative comune pentru o competiţie corectă pe pieţele mondiale. Companiile noastre vor beneficia atât de pe urma Chinei, motorul creşterii mondiale, cât şi de pe urma acordului de investiţii, chiar dacă nu este unul perfect", a apreciat Siegfried Russwurm.
BDI a făcut un apel către Guvernul de la Berlin să majoreze investiţiile publice în infrastructură în următorul deceniu, să reducă taxele pentru companii şi să elimine birocraţia pentru firmele care încearcă să inoveze. Pe de altă parte, BDI a avertizat că noile preţuri pentru emisiile de CO2 ar putea forţa sectoarele cu un consum intensiv de energie să îşi mute activităţile spre ţările cu un regim mai relaxat de protecţie a mediului.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.01.2021, 19:18)
Nesimtita de Germania a furat cota de piata cu fiecare soc economic propagat, si da la schimn fonduri europene doar pentru a deschide rutele lor comerciale cucerite.
Sa nu uitam si de Franta si Italia!
Dar Germania este nesimtita Europei cu supraproductia ei si cumpararea statelor prin fonduri europene (nu contest findurile) reuseste sa domine pietele indatorate.
Cine nu crede sa urmareasca lantul de productie, logistica si distributie a etc forme de produse / active tranzactionate (rata lenta de dizolvare, rata accelerata de dizolvare).
semnat comenturi "cretine"