Nikolay Nalbantov, director pentru strategii energetice şi politici pentru dezvoltarea energiei sustenabile în cadrul Ministerului bulgar al Energiei, a declarat astăzi că planul integrat de energie şi climă al Bulgariei prevede o reducere de 27,89% a consumului de energie primară şi o reducere de 31,67% a consumului final de energie, în 2030 comparativ cu anul de referinţă 2007, informează Agerpres.
Nalbantov a participat astăzi la un forum dedicat investiţiilor în energia sustenabilă organizat la Sofia. Evenimentul, dedicat înfiinţării unui Fond Naţional de Decarbonizare, face parte dintr-o serie de mese rotunde cu privire la finanţarea investiţiilor în eficienţa energetică, în cadrul iniţiativei Comisiei Europene privind investiţiile în energia sustenabilă.
Bulgaria se va concentra pe obţinerea de economii de energie în consumul final de energie prin îmbunătăţirea performanţei energetice a clădirilor, a spus Nalbantov. Măsurile privind eficienţa energetică sunt deosebit de importante în procesul de transmitere şi distribuţie a energiei. Obiectivul lor este acela de a creşte eficienţa şi a reduce costurile tehnologice în reţelele de distribuţie de electricitate, gaze naturale şi energie termică. Mecanismele financiare care vor ajuta la implementarea măsurilor sunt la fel de importante, a adăugat Nalbantov.
Bulgaria s-a angajat să îşi revizuiască planul integrat de energie şi climă până la data de 30 iunie şi lucrează la acesta. Un raport cu privire la ţintele planului trebuie prezentat până la data de 15 martie.
Statele membre UE urmează să dezvolte o strategie pentru renovarea stocului naţional de clădiri, a mai spus Nalbantov. În linie cu acest angajament, Ministerul Energiei a elaborat o strategie care analizează stocul de clădiri şi planifică măsuri pentru a îmbunătăţi performanţa clădirilor. Documentul a fost adoptat în consiliul de miniştrii de la Sofia la începutul lui 2020.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.03.2023, 20:21)
Inseamna ca industria va fi pe butuc
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.03.2023, 06:50)
pai daca e o tara abandonata, pustiita.....politicienii au gonit populatia....precum in Romania, Moldova, Ungaria.