BVB, în scădere, pe un rulaj de 7,84 milioane de euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 august 2015

BVB, în scădere, pe un rulaj de 7,84 milioane de euro

Rareş Geapana, Blue Rock: "Efectul deprecierii burselor externe ne va afecta şi în următoarele zile"

Toţi cei nouă indici de la Bursa de Valori Bucureşti au încheiat şedinţa de ieri în scădere, pe fondul unei lichidităţi mai mici faţă de ziua precedentă, de 34,78 milioane de lei (7,84 milioane de euro).

Evoluţia de ieri a pieţei se încadrează în contextul internaţional al scăderii generalizate a principalilor indici bursieri. "Cifrele dezamăgitoare legate de creşterea economică a ţărilor din zona euro, posibilitatea ca banca centrală a SUA să majoreze dobânda de referinţă din septembrie, dar şi problemele economice din China stau la baza acestor corecţii din ultimele săptămâni", ne-a declarat Nicu Grigoraş, director department tranzacţionare şi front office al Intercapital Invest.

"Am început să ne aliniem cu bursele externe", ne-a spus Rareş Geapana, broker la Blue Rock Financial Services. În opinia acestuia, efectul deprecierii indicilor bursieri externi ne va afecta şi în următoarele zile.

Topul lichidităţii a fost condus, ieri, de acţiunile "Electrica" (EL), simbol pe care a fost realizat un "deal" în sumă de 6,5 milioane de lei, la o cotaţie în creştere cu 0,15%, de 13 lei/unitate.

Tot ieri, au fost realizate patru "deal"-uri cu acţiuni "Romgaz" (SNG), în valoare de 3,03 milioane de lei, la un preţ de 32,6 lei/unitate, mai mic cu 0,73% faţă de referinţa de ieri.

Tranzacţii negociate în afara pieţei au mai fost realizate cu acţiuni "Albalact" (ALBZ), în valoare de 0,31 milioane lei, cu acţiuni "SIF Transilvania" (SIF3), de 0,64 milioane lei şi cu acţiuni ale Băncii Transilvania (TLV), de 0,59 milioane lei.

Pe piaţa regular, cele mai mari tranzacţii au fost realizate cu acţiuni Transgaz (TGN), care au totalizat 4,29 milioane lei. Cotaţia TGN a scăzut cu 0,18%, la 282 lei/unitate.

Tot ieri, au fost schimbate titluri Banca Transilvania (TLV) de 3,79 milioane lei, preţul de închidere fiind de 2,345 lei/unitate, în coborâre cu 0,73% faţă de referinţa de ieri.

Totodată, acţiunile BRD - Groupe Société Générale (BRD) au scăzut cu 1,08%, la 11,03 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,04 milioane de lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,55%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât tot cu 0,55%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 1,17%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,7%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat şi el cu 0,95%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro