Care sunt cele mai apreciate oraşe şi cartiere evaluate de românii din toată ţara

R.S.
Miscellanea / 29 martie

Care sunt cele mai apreciate oraşe şi cartiere evaluate de românii din toată ţara

Care sunt cele mai apreciate oraşe şi cartiere evaluate de românii din toată ţara

Oraşele Sibiu, Braşov şi Arad sunt cel mai bine clasate oraşe din România, din punctul de vedere al standardelor de locuit, în timp ce la capitolul cartierelor, cel mai bine evaluate sunt cartierele: "Băncilor" din Arad, "Valea Aurie" şi "Trei Stejari" din Sibiu, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, datele sunt obţinute din Vocea Cartierelor, a doua etapă de dezvoltare a indicelui T.R.A.I., realizat de Storia - platforma cu anunţuri imobiliare lansată de OLX, cu scopul de a oferi tuturor celor care sunt în căutarea unei locuinţe, cele mai relevante opinii despre oraşele şi cartierele în care urmează să locuiască. Indexul se află în a doua sa etapă de dezvoltare, în care, sub conceptul "Vocea Cartierelor", oferă românilor o evaluare subiectivă a cartierelor şi oraşelor populare din România, pe baza părerilor obţinute de la locuitorii din fiecare zonă selectată.

Scorul obţinut de fiecare cartier în parte este format din media punctelor obţinute la fiecare dintre cele 13 criterii de evaluare, respectiv:

⦁Siguranţa - nivelul de siguranţă resimţit de locuitori în cartier;

⦁Curăţenia - nivelul de curăţenie de pe străzile cartierului şi din locurile principale ale acestuia;

⦁Parcările - nivelul de uşurinţă cu care se găsesc locuri libere de parcare;

⦁Transportul în comun - uşurinţa deplasării de la un punct la altul, cu transportul în comun;

⦁Pistele de biciclete - frecvenţa pistelor de biciclete existente în cartier;

⦁Liniştea - nivelul de linişte din cartier;

⦁Apa curentă - cu cât scorul este mai ridicat, cu atât nu există griji în legătură cu furnizarea apei;

⦁Salubrizarea - date locale legate de sistemele de salubrizare din cartiere;

⦁Gazul - cu cât scorul creşte, cu atât probabilitatea de a întâmpina probleme cu sistemul de gaze scade;

⦁Canalizarea - un scor ridicat înseamnă un sistem de canalizare funcţional;

⦁Încălzirea - cu cât scorul este mai mare, cu atât sistemul termic funcţionează cum trebuie;

⦁Gradul de mulţumire - cu cât scorul este mai ridicat, cu atât gradul de mulţumire este mai mare;

⦁Costul general al vieţii - cu cât scorul este mai mare, cu atât mersul la piaţă sau la restaurant este accesibil.

Platforma T.R.A.I. este într-o continuă actualizare, astfel că toţi românii care doresc să-şi evalueze cartierele în care locuiesc pot completa chestionarul regăsit pe trai.storia.ro/chestionar/. În acest fel, indexul va fi actualizat atât cu datele noi despre cartierele şi oraşele prezente deja pe platformă, dar şi cu date legate de cartiere sau oraşe care încă nu se regăsesc pe platformă, după ce se va acumula numărul minim de răspunsuri per zonă, se arată în comunicat.

Oraşul Sibiu se află pe primul loc în topul "Vocea Cartierelor", cu un scor de 76,9 puncte, urmat de Braşov (74,6 puncte), Arad (73,5), Râmnicu-Vâlcea (73,2) şi Cluj-Napoca (72,7). De asemenea, cu scoruri apropiate se încadrează în top şi oraşele Oradea (72,5), Iaşi (72,3), Târgovişte (71,8), Alba Iulia (71), Timişoara (70,8) - acestea fiind cele 10 oraşe care au obţinut cele mai mari scoruri din top până în luna martie 2024, conform părerilor obţinute de la persoanele care locuiesc în aceste oraşe, este notat în comunicat.

Când vine vorba despre topul celor mai bine cotate 10 cartiere, pe primul loc se regăseşte cartierul "Băncilor" din Arad, care a înregistrat punctaje foarte bune în special la criteriile: apă curentă, grad general de mulţumire şi încălzire. Pe locul al doilea în acest top este cartierul "Valea Aurie" din Sibiu (84,6), cu punctaje foarte mari la criterii precum apă curentă, sistem alimentare gaze şi grad general de mulţumire. Pe următoarele locuri în top se află cartierele "Trei Stejari" (84,4) şi "Ştrand" (83,4) din Sibiu şi cartierul "Aleea Tudor Neculai" (82,2) din Iaşi. Cu un scor similar, de 81,8 puncte, se menţionează cartierul "Zona Soarelui" din Timişoara, "Copou" din Iaşi, dar şi cartierul "Ştrand II" din Sibiu. Totodată, cartierul "Calea Aradului" (81,7) din Oradea se află pe locul 9 din acest top, urmat pe locul 10 de cartierul "Răcădău" (81,3) din Braşov, se precizează în comunicat.

Oraşul Tulcea se află pe primul loc în topul celor mai slab cotate oraşe din România, cu un scor de 61,8 puncte, urmat de Călăraşi (62,3 puncte), Ploieşti (62,8), Alexandria (63,9) şi Brăila (64,4). De asemenea, cu un scor similar, de 64,5 puncte, se menţionează oraşele Slobozia şi Deva. Ultimele trei oraşe care se regăsesc în acest top sunt Giurgiu (65,6), Constanţa (66,3) şi Târgu Jiu (66,7), se relatează în comunicat.

Când vine vorba despre topul celor mai slab cotate 10 cartiere, pe primul loc se regăseşte cartierul "Nufărul 2" din Oradea, cu un scor total de 44,2, indicând cele mai negative evaluări, în special din cauza parcărilor, costului general al vieţii şi curăţeniei. Pe locul al doilea în acest top este cartierul "Calea Galaţi" din Brăila (54,4), care a primit punctaje foarte mici în special la existenţa pistelor de biciclete, linişte şi încălzire. Pe următorul loc în top se regăseşte cartierul "2 Moldoveni" (55,1) din Călăraşi, cu scoruri foarte mici la existenţa pistelor de biciclete, linişte şi curăţenie. Următoarele cartiere din top sunt "23 August" (55,9) din Brăila, "Inel 1" (56,9) şi "CET" (56,9) din Constanţa, dar şi "Crihala Sud" (57,1) din Drobeta-Turnu Severin. Pe ultimele trei locuri în acest top, cu acelaşi scor, de 57,5 puncte, se regăsesc cartiere precum "Anda" din Constanţa, "Mihai Bravu" din Ploieşti şi "Colentina" din Bucureşti, potrivit sursei citate.

Oraşul Cluj-Napoca ocupă locul 5 în topul Vocea Cartierelor, având 72,7 puncte. Cel mai bine punctate cartiere din Cluj-Napoca, dintre cele existente pe platformă sunt "Grigorescu", "Bună Ziua" şi "Zorilor", iar cele mai slab cotate cartiere existente în top sunt "Floreşti", "Apahida" şi "Dâmbul Rotund", conform comunicatului.

Oraşul Iaşi, aflat pe locul 7 în top, are un scor de 72,3 puncte. Cel mai bine punctate cartiere din Iaşi, dintre cele existente pe platformă sunt "Aleea Tudor Neculai", "Copou" şi "Cug", iar cele mai slab cotate cartiere existente sunt "Bularga", "Galata" şi "Baza 3", se arată în comunicat.

Oraşul Bucureşti ocupă abia locul 31 în topul "Vocea Cartierelor", fiind evaluat cu un scor total de 66,8 puncte. Cel mai bine punctate cartiere din Bucureşti, dintre cele existente pe platformă sunt "Cotroceni", "Titan" şi "Aviatorilor", iar cele mai slab cotate cartiere existente sunt "Colentina", "Tei" şi "Doamna Ghica". Pe măsură ce cât mai mulţi locuitori vor completa chestionarul, topul va fi actualizat şi cu alte cartiere noi, potrivit comunicatului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Rahova langa sectia 19!

    s c c re t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb