Proiectele Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă şi cel al centralei nucleare de mici dimensiuni de la Doiceşti rămân prioritare, având în vedere obiectivele asumate de România în domeniul schimbărilor climatice, a declarat, luni, premierul Marcel Ciolacu, în cadrul întrevederii cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm, relatează Agerpres.
Potrivit Executivului, premierul român a apreciat că "securitatea energetică rămâne o prioritate strategică pentru România", iar "cooperarea cu Statele Unite ale Americii a transformat securitatea energetică într-unul din principalii piloni ai Parteneriatului nostru Strategic".
Astfel, Guvernul României "susţine cu fermitate implementarea proiectelor energetice aflate în curs", iar obiectivul nostru ca ţară este "să fim independenţi energetic şi să asigurăm resursele necesare cetăţenilor şi economiei, indiferent de evoluţiile în plan internaţional".
Secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm, a subliniat interesul părţii americane pentru cooperarea în acest domeniu, mai ales în cel al energiei regenerabile. În discuţii, accentul a fost pus pe cooperarea în domeniul energiei nucleare care reprezintă un punct distinct al interesului SUA, care sunt implicate în implementarea Proiectului Cernavodă, inclusiv prin finanţare prin EximBank de până la 3,05 miliarde de dolari.
Prim-ministrul României se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii - la Washington D.C. şi New York - împreună cu o delegaţie guvernamentală din care fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu şi ministrul Economiei, Radu Oprea.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.12.2023, 17:08)
SMR la Buzău.
Acolo sa faci teste!
1.1. Si sa incarce V Popescu barele de combustibil! (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2023, 06:43)
Si marii experti de la nuclearelectrica sa faca schimburi la incarcarea descarcarea barelor de combustibil Si aici vine bine propunerea dvs, sa faca un iaz mai sus de casa lui sa raceasca materialul consumat. Abia in felul asta va intelege ca in Romania nu exista solutie de depozitarea barelir consumate si zero experienta in acest domeniu. Englezii demonteaza centralele lor si au tone de material intr o piscina si nu mai au loc. Au gasit aici terenul pt toxicitatea politicii lor.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.12.2023, 17:27)
O Declaratie Universala a Pacii, care sa reprezinte o viziune comuna a comunitatii internationale pentru promovarea pacii durabile si dezvoltarea umana, ar putea avea o valoare adaugata remarcabila in modularea resurselor de la factorul militar catre alte domenii ale societatii. Prin transformarea dezvoltarii umane durabile si a pacii durabile in factori de superputere, se deschide calea catre o lume mai stabila, prospera si echitabila.
Primul aspect al valorii adaugate ar fi redirectionarea resurselor financiare de la cheltuielile militare masive catre programe si initiative care sustin dezvoltarea umana durabila. Aceasta transformare ar putea duce la investitii semnificative in educatie, sanatate, infrastructura, cercetare si alte sectoare esentiale, contribuind la cresterea calitatii vietii pentru oameni din intreaga lume. O astfel de redistribuire a resurselor ar putea sa contribuie la eradicarea saraciei, la imbunatatirea accesului la servicii de baza si la promovarea unui standard de viata decent pentru toata populatia globului.
In plus, o Declaratie Universala a Pacii ar putea facilita cooperarea internationala pentru solutionarea problemelor globale, cum ar fi schimbarile climatice, pandemiile si foametea. Prin incurajarea dialogului si colaborarii intre state, s-ar putea dezvolta strategii comune pentru abordarea acestor provocari, cu impact benefic asupra intregii umanitati. Astfel, pacea devine o moneda puternica in construirea de parteneriate solide si in rezolvarea problemelor care afecteaza intreaga planeta.
De asemenea, axarea pe pace si dezvoltare umana durabila ar putea contribui la reducerea instabilitatii politice si sociale la nivel global. Comunitatile care se bucura de o buna guvernare, respect pentru drepturile omului si participare activa a cetatenilor au tendinta de a fi mai reziliente si mai pregatite sa gestioneze provocarile, ceea ce duce la o lume mai stabila si mai sigura.
In final, o astfel de declaratie ar putea transforma dezvoltarea umana durabila si pacea durabila in veritabile superputeri. Capacitatea de a investi in oameni, de a colabora la nivel global si de a construi societati reziliente ar putea deveni principalul indicator al influentei si puterii unei natiuni. Astfel, statul care promoveaza pacea si bunastarea cetatenilor sai devine cu adevarat o forta de frunte in peisajul international, inspirand si motivand alte natiuni sa adopte aceleasi principii si valori.
In concluzie, o Declaratie Universala a Pacii ar putea aduce o valoare adaugata semnificativa prin modularea resurselor de la factorul militar catre dezvoltarea umana durabila si pacea durabila, transformand aceste concepte in veritabile superputeri care sa conduca lumea intr-un viitor mai luminos, mai prosper si mai echitabil.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2023, 09:31)
O tara imica dar independenta dintr-un anumit p.v. devine periculoasa pentru ca nu poate fi santajata.