06 iulie 2018
 
Franța a trecut de Uruguay grație unui joc de viitoare campioană mondială. O echipă solidă, capabilă să treacă fără probleme peste câte o greșeală personală a unui jucător, cu mai mulți prim-soliști, când Pogba sau Mbape sunt în pauză "vocală", la rampă iese Griezmann (foto). Nu dă pe nimeni pe spate jocul Franței, dar se dovedește suficient de solid pentru a alimenta speranțele fanilor. În semifinale se poate absolut orice cu oricine, presiunea este atât de mare încât cei mari pot fi mici, iar cei mici, mari și orice ai face, o finală tot o prinzi (mare sau mică).
 
Fără Cavanni, Uruguayul a fost ca un taur cu un singur corn (Suarez), agresiv, amenințător dar incapabil să producă pagube. Având un unsprezece bun, dar rezerve modeste, antrenorul Oscar Tabarez nu a putut să cârpească echipa astfel încât aceasta să pară nouă și numai bună pentru semifinale.
 
Griezmann, omul meciului, a aplicat lovitură de grație prin golul doi, nu atât ca realizare personală, cât mai ales prin nerealizarea portarului Muslera, gafa de începător a ruinat încrederea colegilor. 
 
  D.N.