08 iulie 2018
 
Pentru Croația partida cu Rusia a reprezentat o condamnare la victorie, altfel toate teoriile conspirației, vânturate în ultimele zile, ar fi fost "confirmate". Nu a fost victorie, a fost un 1-1 după 90 de minute de joc și un 2-2 după 120, dar din fericire pentru onoarea croaților au reușit să obțină calificarea.
 
Mafia pariurilor, influența lui Putin, dorința FIFA, erau anunțate că vor pune umărul la calificarea gazdelor. Mai nimic despre fotbal, aproape totul despre subterane. Așa stând lucrurile, croații, evident mai valoroși decât rușii, au început crispat meciul și acest lucru s-a văzut inclusiv pe tabela de marcaj. Au revenit, astfel încât la pauză presiunea să nu fie mai mare decât înainte de fluierul de start. Până la finalul celor 90 de minute regulamentare nu s-a mai întâmplat nimic notabil.
 
Rusia și-a depășit condiția fotbalistică ajungând până în această fază a competiție. Orice pas înainte ar fi făcut rău turneului, nu poți pune totul doar pe seama norocului și a ambiției de țară gazdă.
 
Fără legătură cu Croația sau Rusia, dar legat de meci, comentatorul TVR (despre prestația celor care au comentat partidele s-a vorbit mult și uneori nedrept de critic) a lăsat impresia că în paralel urmărește și un film artistic, altfel cu greu pot fi explicate unele opinii ale sale legate de anumite faze de joc. 
 
  D.N.