Consiliul ASF a aprobat Regulamentul privind agenţii pentru servicii de investiţii financiare

Marius Constantin
Piaţa de Capital / 17 iunie 2015

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în şedinţa de astăzi, Regulamentul privind agenţii pentru servicii de investiţii financiare, agenţii delegaţi şi pentru modificarea Regulamentului CNVM numărul 32/2006 privind serviciile de investiţii financiare, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.

Consiliul ASF a aprobat admiterea la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de Bursa de Valori Bucureşti (BV), în baza dispoziţiilor Legii numărul 151/2014, a acţiunilor unui număr de 13 noi societăţi: imotrust SA Arad, Admet SA Galaţi, Comvex SA Constanţa, SMR SA Balş, Construcţii Hidrotehnice SA Iaşi, Romanţa Estival 2002 SA Neptun, Neptun Olimp SA Neptun, Grupul editorilor şi difuzorilor de presă SA Bucureşti, Complex Comet SA Bucureşti, Semrom Muntenia SA Bucureşti, Intfor SA Galaţi, Famos SA Odorheiu Secuiesc şi Luceafărul SA Bacău.

A fost aprobată admiterea la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de Sibex - Sibiu Stock Exchange SA, în baza dispoziţiilor Legii numărul 151/2014, a acţiunilor unui număr de 4 noi societăţi: Transgex SA Oradea, Transcom SA Sibiu, SIN SA Bucureşti, Softchim SA.

Totodată au fost aprobate retragerea de la tranzacţionare şi/sau radierea din evidenţele ASF a acţiunilor societăţilor ASTRA SA Craiova, Ştei SA Bihor şi Cablul Românesc SA Ploieşti.

Consiliul ASF a decis emiterea Certificatului de Înregistrare a Valorilor Mobiliare pentru societatea Chronos Curier SA Giurgiu în vederea admiterii la tranzacţionare pe Sistemul Alternativ de Tranzacţionare administrat de BVB.

De asemenea, a fost aprobată retragerea avizului deţinut de Banca Românească SA, membră a grupului National Bank of Greece, ca depozitar al activelor de pensii facultative şi radierea din Registrul ASF.

A fost decisă sancţionarea unor societăţi comerciale sau persoane fizice pentru nerespectarea dispoziţiilor Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe Piaţa RASDAQ sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate, precum şi pentru nerespectarea prevederilor legale privind derularea ofertelor publice obligatorii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

25 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9417
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6288
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8055
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7906
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.5001

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro