Constantin Dumitriu, ACDBR: "Măsurile fiscale luate de Guvern vor contribui la creşterea insolvenţelor în comerţul tradiţional"

G.M.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 22 februarie

Constantin Dumitriu (Sursa foto: facebook)

Constantin Dumitriu (Sursa foto: facebook)

English Version

Măsurile fiscale luate anul trecut de Guvern vor contribui în 2024 la creşterea insolvenţelor în rândul companiilor care activează în comerţul tradiţional şi a firmelor de distribuţie, ne-a transmis Constantin Dumitriu, vicepreşedinte al Asociaţiei Companiilor de Distribuţie de Bunuri din România (ACDBR).

Constantin Dumitriu a precizat: "Situaţia privind insolvenţele din cadrul companiilor de distribuţie şi a celor din comerţul cu amănuntul şi comerţul cu ridicata se va agrava din cauza noilor măsuri fiscale impuse anul trecut de către Guvern. De exemplu impozitul minim pe cifra de afaceri pentru companiile a căror cifră de afaceri anuală depăşeşte 50 milioane euro. Multe dintre companiile de distribuţie şi din retailul tradiţional, cele care vând de exemplu ţigări, au marje cuprinse între 0,47% şi 1,5%, riscă să intre în insolvenţă în anul 2024 numai din implementarea măsurii privind impozitul minim pe cifra de afaceri. Apoi vorbim despre creşterea costurilor pentru companiile mici de distribuţie, peste care s-a adăugat şi plafonarea adaosului comercial la maximum 5% pe tot lanţul de distribuţie pentru alimentele de bază, ceea ce cumulat a dus la probleme financiare pentru firmele respective. Cu un adaos comercial plafonat la 5% pe tot lanţul de distribuţie, nu ai cum să acoperi toate cheltuielile privind distribuţia. Dacă adăugăm la acest lucru şi scăderea puterii de cumpărare şi faptul că magazinele mici, cele din comerţul tradiţional, vând din ce în ce mai puţin şi intră în incapacitate de plată, avem explicaţia pentru creşterea insolvenţelor în cadrul companiilor de distribuţie".

Vicepreşedintele ACDBR consideră că pentru a opri acest trend din ultimii ani de creştere a numărului insolvenţelor în rândul companiilor din comerţul tradiţional, ar trebui ca toate măsurile fiscale luate anul trecut de Guvern împotriva IMM-urilor să fie îndepărtate.

Domnul Dumitriu a specificat: "Vorbim despre plafonarea adaosului comercial, despre impozitarea microîntreprinderilor şi despre impozitul minim pe cifra de afaceri. Trebuie să lăsăm piaţa să fie liberă, pentru a crea competitivitate şi a da o şansă tuturor companiilor".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. viteza “banilor” in romania e deja in crash…

    cad ca popicele anul asta… vedem in toamna iarna.. 

    dar nu e nimic … tre sa reziste si in 2025-2026… pana se raceste poate treaba… 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4504
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2625
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9110
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.0295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb