EEA: Ţinta de reducere a emisiilor de carbon a fost atinsă cu doi ani mai devreme

E.D.
Miscellanea / 8 mai 2014

Emisiile de CO2 ale maşinilor vândute în Europa au scăzut cu aproape 4% în 2013, ajungând la la 127g/km, potrivit datelor publicate recent de Agenţia Europeană de Mediu (EEA), care a anunţat că ţinta de reducere a emisiilor a fost atinsă cu doi ani mai devreme, informează un comunicat al Federaţiei europeane Transport & Environment (T&E).

Cu toate acestea, consumul de combusibili realizat de conducătorii auto în trafic este cu 25% mai mare decât în rapoartele prezentate de constructorii auto, susţin reprezentanţii Federaţiei Europene Transport & Environment (T&E).

Aceasta înseamnă că în timp ce maşinile noi au consumat în medie 5 l/km la testele realizate în 2013, pe şosele consumul lor a fost de 6.25l/km, ridicând costurile cu combustibilul cu 350euro pe an pentru un conducător auto obişnuit.

Diferenţa semnificativă dintre emisiile de CO2 ale automobilelor de pe şosele şi cele raportate în urma testelor este dată de faptul că producătorii de automobile manipulează procedurile de testare exploatând lacunele legislative şi flexibilitatea testelor învechite pentru a evidenţia calităţile ecologice ale maşinilor. Furnizorii din industrie au pregătit testele pentru vehicule folosind o serie de trucuri pentru a micşora rezultatele, de exemplu: izolarea fisurilor din jurul uşilor şi a grilajelor, supra-umflarea pneurilor, ajustarea roţilor şi a frânelor, folosirea unor lubrifianţi speciali, minimizarea greutăţii autovehiculului, testarea pe temparaturi nerealist de ridicate pe piste super-netede.

Testele efectuate pentru T&E arată că în condiţii normale de circulaţie, în absenţa acestor trucuri, emisiile de CO2 sunt, în medie, mai mari cu 25%.

"Standardele de eficienţă a combustibilului reprezintă singura politică eficientă a Europei pentru reducerea emisiilor de CO2, dar sunt subminată de testele învechite. Procedurile de testare sunt pline de lacune, pe care constructorii de automobile le exploatează pentru a exagera progresul în problema emisiilor şi a economiei de combustibil", a declarat Greg Archer, manager de proiect pentru autovehicule curate al T&E.

După cum susţine T&E, actualul sistem european de testare a eficienţei combustibilior şi a emisiilor de CO2 nu îşi atinge scopul. A fost dezvoltat acum mai bine de 40 de ani şi în prezent mai păstrează prea puţină legătură cu condiţiile de condus şi tehnologiile actuale. Din acest motiv, aproape jumătate din "progresele" înregistrate în reducerea emisiilor în intervalul 2007-2011 nu corespund realităţii de pe şosele.

Comisia Europeana intenţionează să introducă un nou sistem de testare în 2017 - "World Light Duty Test Procedure (WLTP). Această măsură a fost puternic susţinută anul trecut de membrii Parlamentului European. Cu toate acestea, noul sistem se confruntă cu opoziţia acerbă a constructorilor de automobile care doresc să amâne introducerea acestuia până după 2021.

"Statele membre ale UE trebuie să sprijine Comisia Europeană prin introducerea rapidă de noi teste pentru a opri producătorii de automobile să-şi inducă în eroare clienţii şi să ocolească reglementările", a mai spus Greg Archer.

Reglementările UE cu privire la emisiile de CO2 solicită producătorilor de automobile să limiteze emisiile la un nivel maxim de 130 de grame CO2 pe kilometru până în 2015 şi la 95 grame până în 2021. Manipularea testelor a contribuit la atingerea obiectivului cu 2 ani mai devreme. Intenţia este de a trece la noul ciclu WLTP, folosind un factor de conversie care să ajusteze obiectivul pentru anul 2021, aşa încât să reflecte stricteţea obiectivul iniţial fără să necesite însă niciun efort suplimentar din partea producătorilor de automobile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Mai. 2025
Euro (EUR)Euro5.1165
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5490
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0357
Gram de aur (XAU)Gram de aur486.4063

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
targulnationalimobiliar.ro
aicps.ro
tibco.ro
energyexpo.ro
ccib.ro
antiquemarket.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb