Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Electric Up, un prim pas în implementarea Green Deal

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Electric Up, un prim pas în implementarea Green Deal

Întreprinderile mici şi mijlocii şi companiile din domeniul HoReCa vor fi finanţate pentru instalarea sis­temelor de panouri fotovoltaice de producere a energiei electrice şi a staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, prin Programul de finanţare "Electric Up", conform unei ordonanţe de urgenţă aprobată, ieri, de Cabinetul Orban.

Suma necesară implementării Programului "Electric Up" este de 476 milioane lei în primul ciclu de finanţare. Modificarea sumei necesare implementării programului într-un nou ciclu de finanţare se aprobă prin ordin al ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în limita a 6%, conform prevederilor din Ordonanţa de urgenţă nr.134/2020.

Programul "Electric Up" privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice alocă fonduri în acest scop, pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp - 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Naţional. În privinţa staţiilor de reîncărcare, este vorba despre staţiile de 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic.

Prin Programul de finanţare "Electric Up" se acordă un ajutor de minimis beneficiarilor întreprinderi mici şi mijlocii în sensul Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi beneficiari reprezentanţi ai domeniului HoReCa, persoane juridice române, care au înscrise ca activitate principală sau secundară, conform codurilor CAEN, una din activităţile corespunzătoare domeniului, în sumă maximă de 100.000 euro/beneficiar, reprezentând maxim 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

În cadrul programului, solicitantul depune o cerere de finanţare pentru un singur proiect, în fiecare ciclu de finanţare.

Sumele necesare implementării Programului "Electric Up" se asigură anual de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

În procesul de implementare a programului, se utilizează mecanismul decontării cererilor de plată, stabilit prin intermediul schemei de ajutor de minimis. Pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică se poate acorda, la solicitarea beneficiarului, un avans de până la 50% din totalul cheltuielilor eligibile aprobate în condiţiile stabilite prin schema de ajutor de minimis.

În cazul în care se constată că beneficiarii nu au respectat criteriile de eligibilitate şi angajamentele prevăzute în ghidurile de finanţare, au făcut declaraţii incomplete sau neconforme cu realitatea pentru a obţine ajutorul de minimis sau au schimbat destinaţia acestuia ori se constată că nu au respectat obligaţiile prevăzute în contractul de finanţare, se recuperează total ajutorul de minimis acordat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
ADAMA

Curs valutar BNR

29 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1588
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4016
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.2556

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie