FMI:  Pieţele globale de acţiuni vor fi afectate din ce în ce mai mult de îngrijorările cu privire la China

Andrei Stan
Internaţional / 4 aprilie 2016

Efectele asupra pieţelor globale provocate de şocurile economice din China vor creşte în următorii ani, pe măsură ce influenţa financiară a Chinei creşte, iar utilizarea yuanului în tranzacţiile internaţionale se extinde, a arătat astăzi Fondul Monetar Internaţional, potrivit Reuters.

În ultimul său raport cu privire la stabilitatea financiară globală, FMI susţine că în prezent pieţele de acţiuni din economiile avansate sunt din ce în ce mai sensibile la evoluţiile de pe pieţele emergente. Potrivit FMI, mai mult de o treime din diferenţele în randamentele de pe pieţele de acţiuni se datorează evoluţiilor de pe pieţele emergente. Din acest motiv, este nevoie de o comunicare clară şi la timp din partea liderilor chinezi, care nu trebuie să trimită mesaje mixte.

"Pe măsură ce rolul Chinei în sistemul financiar global creşte, o comunicare clară şi adecvată cu privire la deciziile de politică, transparenţă cu privire la obiective şi strategii consistente pentru atingerea acestor obiective vor deveni din ce în ce mai importante pentru a evita reacţiile volatile de pe piaţă", se arată într-un din capitolele raportului cu privire la stabilitatea financiară globală publicat astăzi de FMI.

Instituţia financiară internaţională susţine că factorii de decizie vor fi nevoiţi să fie din ce în ce mai atenţi la evoluţiile de pe pieţele emergente. Analizând randamentele acţiuni în 13 mari pieţe emergente şi 25 de economii avansate, FMI a descoperit că efectele asupra pieţelor de acţiuni din economiile avansate provenind din economiile emergente au crescut cu 28% după criza financiară din 2007-2009. În schimb, surprizele venite din partea altor mari economii nu au un impact similar cu cel pe care îl au "surprizele" venite din China asupra preţului acţiunilor globale.

Mai mult, FMI atrage atenţia că această tendinţă nu va face decât să se amplifice pe măsură ce mărimea economiei chineze va creşte.

Comanda carte
danescu.ro
eximbank.ro
arsc.ro
fngcimm.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Mai. 2025
Euro (EUR)Euro5.0550
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4541
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0107
Gram de aur (XAU)Gram de aur476.7388

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
targulnationalimobiliar.ro
tibco.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
antiquemarket.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb