Grupul NN a ajuns la o deţinere de 5,02% din drepturile de vot ale producătorului de gaze Romgaz (SNG), se arată într-un raport al emitentului, transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Fondul de pensii administrat privat al NN, alături de fondurile de pensii facultative şi NN Investment Partners B.V., au depăşit pragul de 5% din drepturile de vot ale Romgaz în data de 10 octombrie, după o serie de achiziţii de acţiuni SNG din piaţă. Emitentul a primit notificarea deţinerilor în data de 14 octombrie, iar valoarea participaţiei se ridică la aproximativ 717 milioane de lei.
În data de 2 octombrie, fondurile NN au ajuns la o deţinere de peste 5% şi la BRD - Groupe Societe Generale (BRD).
După primele şase luni, Romgaz a obţinut un profit net de 975,9 milioane de lei, în creştere cu 24,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 16,18% în primele şase luni ale anului faţă de primul semestru din 2018.
Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 70% din Romgaz, companie a cărei valoare de piaţă la Bursa de Valori Bucureşti este de circa 14,2 miliarde de lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Diaconu Marian în data de 15.10.2019, 18:36)
Acum au scăpat de PSD Cred că sunt campioni și la falsuri le merge rău în România noi le plătim taxa de protecție așa zisa pensie obligatorie privata pilon 2
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Jean în data de 15.10.2019, 19:55)
As dori ca unul ca tine sa contribuie obligatoriu doar la pensia de stat ,dacă ești mai tânăr. Modul de gândire nu mă surprinde , doar atâta îi duc capul pe astia ca tine .Păcat ca în tara ăsta sunt mulți care au o astfel de gândire zic eu de jumatea veacului xx!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Obama în data de 16.10.2019, 09:29)
poate s-a transferat deja la pilonul 1, i-a dat Valcov posibilitatea sa traiasca pe picior mare la pensie din pensia de stat. Dar daca are totusi pensie speciala?
1.3. Referitor la pilonul 2 (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de Pavel în data de 16.10.2019, 12:34)
Am citit recent un articol pe un alt site in care menționează că în caz că ai decedat după ce ai luat 1 luna pensie privată, restul soldului ramane la administrator. Dacă moare un părinte, suma din fondul sau de pensii o primesc doar copii minori. Celor majori le sunt transferate unitățile de fond si au acces doar cand au varsta de pensionare.daca dceedeaza înainte de pensionare banii raman administratorilor. Asa ca nu mi se pare mare diferenta intre pilon 1 si 2 . Atât doar ca intre timp ăștia cu pilonii doi iti iau 2.5 % la fiecare depunere si 0.6 % din valoarea totală la sfârșitul fiecărui an. Asta business . Oamenii sa fie obligati sa cotizeze la tine si tu sa comisionezi cu taxa de șmecher.