Gigantul american va modifica algoritmul pe baza cărora sunt afişate şi ordonate ştirile în cadrul motorului de căutare, astfel încât materialele originale şi ample să fie plasate cât mai sus.
Google a anunţat că va aduce, din nou, modificări importante algoritmului pe baza căruia apar ştirile în motorul său de căutare, promiţând să avantajeze site-urile care publica primele ştirile sau reportajele pe un anumit subiect.
Ca în multe alte domenii, Google va folosi inteligenţa artificială pentru a face acest lucru. Însă, cum inteligenţa artificială nu este deocamdată "suficient de inteligentă" pentru a analiza şi înţelege singură conţinutul unei ştiri, aceasta va fi ajutată pas cu pas de oameni.
Peste 10.000 de editori ai companiei vor citi şi evalua conţinutul site-urilor de ştiri, transmiţând AI-ului feddback-ul necesar pentru ca acesta să înveţe şi să opereze din ce în ce mai autonom.
Google spune că va lua în calcul o serie întreaga de elemente pe baza cărora va ranka ştirile. Printre acestea se numără reputaţia publicaţiei şi informaţiile care nu se regăsesc în alte materiale pe acelaşi subiect.
Articolele originale şi ample ar urma să aibă parte de un tratament special şi să se bucure de o poziţie cât mai sus în cadrul paginilor de rezultate din Google Search.
Acestea vor fi evidenţiate grafic pentru a ieşi în evidenţă faţă de alte ştiri şi, foarte important, vor fi păstrate mai mult timp într-o poziţie proeminentă, ceea ce va aduce şi mai mult trafic pentru publisher.
Google recunoaşte că nu există o definiţie universal valabilă pentru conţinutul original şi că principiile şi algoritmul de rankare al ştirilor va suferi cu siguranţă numeroase modificări pe viitor.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.10.2019, 09:14)
Si asta dragi cititori, se intampla cand iti urca puterea la cap: Crezi ca esti de neinlocuit si poti face ce vrei.
De fiecare data cand lumea va trebuii sa caute pe a doua pagina pentru ca Google vrea sa-si impuna opinia politica si nu ne da rezultatul pe care il cautam o parte din utilizatori vor pleca. Catre Bing, care are o campanie de marketing destul de buna la momentul actual, catre DuckDuckGo, care nu-ti urmareste fiecare miscare pe care o faci online online (spre deosebire de altii(Google)), catre Ecosia, care planteaza copaci cu profitul obtinut, etc. Exista atatea alternative de motor de cautare si singurul lucru pe care Google il facea mai bine era ca-ti gasea ce vroiai foarte eficient. Zilele astea ma gasesc nevoit sa intru pe faimoasa pagina 2 tot mai des din pacate. Cand o sa-si dea seama ca-si trag presul de sub picioare o sa fie prea tarziu