INVESTIŢIE TOTALĂ DE 233 MILIOANE DE EURO:Transportul public din Capitală va fi modernizat

I.M.
Miscellanea /

Vasile-Daniel Suciu

Vasile-Daniel Suciu

Un număr de 11 contracte de finanţare, în valoare totală de peste 233 de milioane de euro, au fost semnate astăzi de către viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, care vizează achiziţia a 100 de autobuze electrice şi 80 de tramvaie.

"Infrastructura de transport a municipiului Bucureşti va fi modernizată, iar condiţiile de transport public de călători se vor îmbunătăţi, ca urmare a refacerii unor căi de rulare a tramvaielor şi prin achiziţionarea a 100 de autobuze electrice şi a 80 de tramvaie", arată un comunicat emis joi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Este vorba despre traseele autobuzelor: 137, 138, 173, 300, 330, 335, 311, 312, 313, 336, 368, 381, 385 şi 601 şi liniile tramvaielor 1, 10, 21, 25, 32, 41, scrie News.ro.

"Mă bucur că am reuşit să semnăm azi aceste contracte, pentru că transportul public de călători reprezintă o problemă reală, care trebuie abordată foarte serios, mai ales în Capitală, unde sunt foarte multe maşini şi poluarea este mare. După implementarea acestor proiecte, Bucureştiul va beneficia de un transport public modern, aliniat la standardele europene; în plus, vom avea şi mijloace de transport ecologice, care să contribuie la diminuarea poluării, astfel încât să putem respira un aer mai curat", a afirmat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Finanţarea proiectelor va fi susţinută din Axa prioritară 3 ("Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon") a Programului Operaţional Regional 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, conform News.ro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS