LA PROPUNEREA ELLIOTAcţionarii FP decid, în ianuarie, prelungirea mandatului pentru listarea la Londra

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 12 decembrie 2014

Acţionarii Fondului Proprietatea vor decide, în Adunarea Generală din 21 ianuarie 2015, asupra prelungirii mandatului pentru listarea FP la Londra, până în iulie 2015, potrivit convocatorului completat la propunerea fondului american Elliott Associates, cel mai mare acţionar al Fondului.

Autorizarea Franklin Templeton Investment Management, administratorul Fondului, pentru derularea operaţiunilor de intrare pe piaţa londoneză ar urma să fie valabilă până la 10 iulie, în cazul aprobării de către acţionari.

Administratorul Fondului ar urma să primească mandat pentru listare "prin intermediul unor deţineri directe sau indirecte, cum ar fi certificate de depozit (depository receipts), titluri de interes (depositary interests) sau alte forme de proprietate indirectă".

Pe ordinea de zi a AGA se regăseşte şi un punct pentru o nouă reducere a capitalului social subscris al Fondului, de la 0,95 lei/acţiune la 0,9 lei/acţiune, prin restituirea acestei sume către acţionari.

Mandatul actual al administratorului Fondului Proprietatea pentru listarea secundară a fost aprobat în luna aprilie. Pregătirea listării la Londra are loc de mai mult timp, iar managerul Fondului, Greg Konieczny, afirma în aprilie că intrarea Fondului Proprietatea pe piaţa britanică va avea loc în septembrie sau octombrie. Listarea a fost amânată ulterior, întrucât Fondul Proprietatea nu a primit aprobarea din partea ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a decis, la sfârşitul lunii noiembrie, să nu aprobe proiectul de regulament care ar fi permis listarea unui emitent tranzacţionat la bursă în România pe o piaţă dintr-un alt stat membru UE prin intermediul titlurilor de interes, mecanism pe care Fondul intenţiona să-l folosească pentru listarea la Londra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

04 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9448
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9342
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7408
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.8111

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro