Legea privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere în format electronic, promulgată

A.B
Miscellanea / 3 iulie 2020

Legea privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere în format electronic, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede că începând cu anul 2022 declaraţiile de avere şi de interese trebuie completate şi depuse în format electronic, conform Agerpres.

Actul normativ are ca obiect de reglementare completarea Legii nr.176/2010, în sensul instituirii posibilităţii completării şi depunerii declaraţiilor de avere şi de interese "în format electronic, certificate cu semnătură electronică calificată". Potrivit legii, începând cu anul 2022, toate persoanele prevăzute la art.1 din Legea nr.176/2010 au obligaţia de a completa şi depune declaraţiile de avere şi de interese în format electronic.

"Începând cu 1 ianuarie 2022, persoanele prevăzute la art.1 alin. (1), cu excepţia celor prevăzute la art. 1 alin. (1) pct. 39, au obligaţia de a completa şi depune declaraţiile de avere şi de interese în format electronic. Până la data de 31 decembrie 2021, persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pct. 1-38 pot completa şi depune declaraţiile de avere şi de interese şi în format electronic, certificate cu semnătură electronică calificată, iar acestea se trimit Agenţiei Naţionale de Integritate prin mijloace electronice de

transmitere la distanţă. Procedura de transmitere la distanţă a declaraţiilor de avere şi de interese, precum şi condiţiile în care aceasta se realizează se aprobă prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate", se arată în lege.

Actul normativ stipulează că declaraţiile depuse în format electronic au acelaşi regim ca cele depuse în format hârtie, fiind transmise aceloraşi persoane şi entităţi, urmând ca acestea să deruleze procedurile prevăzute de lege.

Legea prevede că ordinul preşedintelui ANI se emite în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

"Până la data de 31 decembrie 2021, toate autorităţile publice, instituţiile publice sau unităţile din care fac parte persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pct. 1-38 din Legea nr.176/2010, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia de a asigura deponenţilor certificate calificate pentru semnătură electronică", se arată în actul normativ.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. SA FIE OBLIGATORIE SI IN MEDIU RURAL!

    SIC 

    Sa plateasca statul certificatele electronice calificate. Si asa s-a laudat Guvernu ca are miliarde de euro pentru digitalizare.

    Marele Dulap, dupa ce s-a autointitulat "Presedintele tuturor romanilor" n-a mai iesit sa spuna o vorba buna poporului care l-a votat de cel putin 6 luni. Un terminat fara demnitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0600
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2961
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8673
Gram de aur (XAU)Gram de aur460.7924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapeseries.com
ccib.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb