Prim-vicepreşedintele AUR, Marius Lulea, critică dur actuala guvernare, într-o postare pe Facebook, acuzând coaliţia PSD-PNL-USR-UDMR că în loc să sprijine reindustrializarea ţării noastre, pregăteşte vânzarea ultimelor active importante din economia naţională.
„În loc să construiască fabrici şi lanţuri de producţie, guvernarea scoate la vânzare ce a mai rămas din companiile strategice ale statului - Hidroelectrica, Nuclearelectrica, porturile şi resursele naturale. Sub pretextul eficienţei economice şi al pierderilor, poporul este privat de controlul asupra propriilor bogăţii”, a scris Lulea.
Acesta afirmă că pierderile acestor companii au fost provocate chiar de oamenii din partidele aflate la guvernare, prin devalizare şi lipsă de investiţii, nu din motive economice reale. „Companiile pot fi profitabile şi astăzi, mai ales cele din domenii strategice precum energia şi apărarea”, susţine liderul AUR.
Lulea a dat ca exemplu Hidroelectrica, despre care spune că este „cea mai puternică companie de energie verde din UE” şi că ar valora, în realitate, peste 150 de miliarde de euro. „Nu există cineva care să aibă atâţia bani, dar o vor vinde pe nimic, sub pretextul că acesta este preţul real”, a declarat el. În opinia sa, acelaşi risc există şi în cazul Nuclearelectrica.
Prim-vicepreşedintele AUR avertizează că România a ajuns să importe aproape tot - de la alimente la echipamente şi materiale de construcţii - în timp ce exportă ieftin resurse brute precum gaze, lemn şi energie. „Am fost transformaţi într-o piaţă de consum şi o sursă de materie primă, exact ca o colonie economică”, a spus acesta.
Lulea pledează pentru o guvernare care să investească în industrie, să dezvolte mari companii româneşti şi să creeze locuri de muncă bine plătite. „România are nevoie de producţie internă şi de politicieni care construiesc, nu de trădători care semnează acte de vânzare.”
Acesta a făcut şi o comparaţie cu statul austriac, care este principal acţionar în OMV: „Dacă statul român a construit fabricile şi produce energie, de ce românii nu pot beneficia de preţuri accesibile? Nu avem nevoie să vindem, ci să dezvoltăm.”
În încheiere, Lulea a subliniat că fără industrie proprie, România riscă să rămână o economie dependentă şi vulnerabilă.
1. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 24.07.2025, 19:15)
...
2. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 24.07.2025, 19:55)
...
2.1. Am si eu o intrebare... (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de valmon4 în data de 24.07.2025, 20:21)
...listele sunt pregatite? Vreau si eu sa fiu luat pentru canalul spre marea Caspica.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.07.2025, 22:28)
ba esti tampit? nu mai mintitit oamenii. cine ce sa construiasca?? georgescu construieste fabrici asta insinuati? cu ce bani pe ce piata va vinde mai. ii scoti afara pe chinezi de pe piata unde vinzi ca ceauscu in africa , e ocupata bai piata de china.
lasa privatii sa faca fabrici, statul doar sa asigure conditiile, eventual un parteneriat stat-privat in domenii de siguranta nationala.
nu mai mintiti ca "voi faceati fabrici , industrie", sa produci ce lastun. vai de noi. mai si ganditi, eu nu stiu la ce oameni tin textele astea.
Polonia are fabrici, concureaza cu China deja, fac pana si filme bunicele. Dar frate acolo statul ii ajuta pe intreprinzatori nu ii ia de fraieri, de babuini ca la noi.
Fiecare polonez are bastonul de maresal(patron) in rucsac. Nimeni nu are ideile bolsevice tipic romanesti, "daca e patron e hot, si exploateaza clasa muncitoare", nu acolo fiecare se gandeste cum sa construiasca ceva, stie ca va fi ajutat.
3.1. Minciuni (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.07.2025, 02:14)
In Polonia cele mai mari 10 societăți comerciale sunt de stat, ele fac investiții masive si trag economia dupa ele, nu privații locali și străini.
4. fără titlu
(mesaj trimis de sabin în data de 25.07.2025, 07:42)
Stiam de trafic cu tigari, acum vad ca a aparut si trafic cu lulele!