Moderna cere autorizarea de urgenţă în SUA şi Europa a vaccinului său împotriva covid-19

J.P.
Internaţional / 30 noiembrie 2020

Moderna cere autorizarea de urgenţă în SUA şi Europa a vaccinului său împotriva covid-19

Moderna anunţă că cere astăzi autorizarea de urgenţă a vaccinului său împotriva covid-19, atât în Statele Unite, cât şi în Europa, pe baza rezultatlor complete ale studiului său clinic, care arată că vaccinul are o eficienţă de 94,1% şi nu prezintă probleme grave de siguranţă, conform Reuters.

Moderna anunţă că vaccinul său previne 100% cazuri grave de îmbolnăvire de covid-19.

În urma depunerii cererii de autorizare, compania americană din domeniul biotehnologiei urmează să devină a doua companie americană care poate primi unda verde de urgenţă a unui vaccin împotriva covid-19, anul acesta.

"Credem că avem un vaccin foarte eficient. Acum avem datele să dovedim acest lucru", a declarat într-o conferinţă medicul-şef al Moderna, dr. Tal Zaks.

"Ne aşteptăm să jucăm un rol major în redresarea după această pandemie", a apeciat el

El a declarat că a fost emoţionat după ce a aflat în weekend că vaccinul este eficient 94,1%.

"A fost pentru prima oară când mi-am permis să plâng. La acest nivel de eficienţă, dacă faci calculele cu privire la ce înseamnă acest lucru pentru pandemia în care ne aflăm, este copleşitor", a declarat el.

Moderna face acest anunţ după ce alianţa Pfizer/BioNTech a anunţat că vaccinul său, care foloseşte de asemenea o nouă tehnologie denumită ARN mesager sintetic (mRNA), are o eficienţă de 95%.

Pfizer a depus o cerere de autorizare de urgenţă a punerii vaccinului său pe piaţă la Agenţia americană a medicamentului (FDA) cu o săptămână înaintea Moderna.

Moderna a anunţat că, în afară de cererea adresată FDA, va cere o aprobare condiţionată Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), care examinează deja datele în continuu, şi că va negocia şi cu alte autorităţi de reglementare.

Acest ultim rezultat prezentat de Moderna este uşor inferior celui pe care l-a anuţat la 16 noiembrie - o eficienţă de 94,5% -, o diferenţă care nu este relevantă statistc, subliniază Zaks.

Acest nivel al eficienţei este cu mult mai mare decât pragul de 50% stabilit de către FDA şi mai mare decât eficienţa medie de 70% a vaccinului AstraZeneca, în pofida faptului că laboratorul britanic a anunţat că, prin modfiicarea protocolului, eficienţa vaccinului său creşte la 90%.

El este însă uşor inferior eficienţei de 95% a vaccinului Pfizer/BioNTech.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sunt medic veterinar si susțin vaccinările in urma analizei minutios documentata din punct de vedere epidemiologic si in urma unei anamneze atent efectuată la nivel individual. Așa cum companiile citate susțin eficienta de peste 90% sper ca rezultatele ulterioare sa fie precum așteptărilor. Procentul este uimitor iar tehnologia utilizată la fel. Sper, in urma succesului inregistrat de aceasta noua tehnologie prin utilizarea de secvențe de material genetic viral sa fie posibilă in viitor si dezvoltarea vaccinurilor impotriva formatiunilor tumorale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

28 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0233
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5217
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4989
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
conferintemedicale.ro
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro