MONITORUL SOCIAL:Migraţia interna, motiv al creşterii preţurilor locuinţelor

I.M.
Miscellanea /

Migraţia interna, motiv al creşterii preţurilor locuinţelor

Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, lansează un nou infografic despre piaţa imobiliară din România.

Conform Eurostat, preţul mediu al unei locuinţe în România a crescut rapid în ultimii doi ani Astfel, la finele anului 2018, preţul mediu a ajuns la o cotă superioară celei înregistrate în precedenţii 8 ani şi jumătate. Persoanele care doresc să-şi achiziţioneze o locuinţă şi nu deţin capitalul (considerabil) necesar unei achiziţii imediate sunt obligaţi să apeleze la un credit; creşterea recentă a preţului unei locuinţe prelungeşte durata creditului respectiv precum şi sumele care trebuie plătite, sub formă de rate şi dobândă. Astfel, impactul creşterii preţului locuinţelor asupra vieţii creditorilor este unul insidios şi care funcţionează pe termen lung, arată un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Unul din motivele creşterii preţurilor locuinţelor este migraţia internă, care într-o măsură din ce în ce mai mare se concentrează pe zonele de vest, centru şi aglomerarea urbană Bucureşti-Ilfov. Regiunea Bucureşti-Ilfov, cu o economie atipic de dezvoltată, şi ariile cu o puternică creştere a industriei (Arad-Timişoara şi Alba-Sibiu) atrag în fiecare an o pondere din ce în ce mai mare a celor care migrează dintr-o localitate a României în alta, ceea ce duce la o creştere a preţului locuinţelor în zonele respective. Persoanele care doresc să se mute în aceste zone întâmpină dificultăţi majore în obţinerea unei locuinţe la un preţ accesibil. În alte locuri din România unde veniturile sunt relativ mari, iar chiriaşii ar avea teoretic opţiunea să devină proprietari (printr- un credit) precum Iaşi, Constanţa sau Cluj-Napoca, creşterea preţului locuinţelor este atât de rapidă încât accesarea respectivului credit este extrem de dificilă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS